Naslovna Društvo Oko 40 izlagača na manifestaciji ” Zalogaji Juga”

Oko 40 izlagača na manifestaciji ” Zalogaji Juga”

0
PODELI
Manifestacija ” Zalogaji Juga” tradicionalno se po 12. put održava na teritoriji GO Pantelej. Na platou Durlanske pijace okupilo se oko 40 izlagača, gde se između ostalog održava i takmičenje u spremanju riblje čorbe i pripremanju roštilja.
Nataša Stanković,foto:GP018

Imamo odličnu saradnju sa svim civilnim udruženjima, a posebno sa udruženjem ugostitelja, pa smo rešili da ove godine i građanima približimo ovu manifestaciju i omogućimo im da probaju razne đakonije i provedu kvalitetno vreme sa našim ugostiteljima” – kaže predsednica opštine Nataša Stanković

Takmičenje u pripremanju riblje čorbe sastavni je deo ove gastro manifestacije. Martin Jovanović, iz ugostiteljsko turističke škole kaže da se sprema riblja čorba sa nekoliko različitih vrsta ribe.

Martin Jovanović,foto:GP018

” U jednoj su šaran, pastrmka i američki som a u drugoj tostolobik, pastrmka i američki som.”

Martin kaže da su im, kao budućim kuvarima,  ovakve manifestacije dragocene, jer pored toga što mogu da pokažu šta su naučili u školi, mogu direktno od profesora na terenu da nauče i mnoge nove stvari

Zalogaj juga,foto:GP018

Ančica Dimitrijević, predsednica udruženja ugostiteljskih i turističkih poslenika “Zoran Mirašević” iz Niša kaže da je GO Pantelej po 12. put domaćin ove manifestacije i da je na platou Durlanske pijace prisutno oko 40 izlagača, kao i da se održavaju takmičenja u pripremanju riblje čorbe i pripremanju roštilja.

Ančica Dimitrijević, foto:GP018

Ova manifestacija održava se u čast čoveka koji je sve ovo i započeo, pa se u skladu s tim trudimo da poštujemo njegove standarde i principe i što više uključujemo mladi kadar.”

Ovo druženje je kaže Ančica Dimitrijević ove godine po prvi put učestvovalo na “Black fish festu” u Rumuniji odakle su se vratili sa medaljama, peharima i novim iskustvima i poznanstvima.

Imamo obećanje trećeg čoveka na svetu u pripremi telećeg mesa, da će doći u Niš i održati Master class na ovu temu

Pored GO PANTELEJ, posebna zahvalnost ide udruženju za negu i očuvanje tradicije “Višnja” i KUD ” Andjeli” koji će nastupiti na manifestaciji.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde