Naslovna Društvo Priliv u gradskoj kasi, jednokratna pomoć za prvake, besplatne užine i prevoz...

Priliv u gradskoj kasi, jednokratna pomoć za prvake, besplatne užine i prevoz srednjoškolaca

0
PODELI
Novac foto: GP018

Na današnjoj sednici gradskog veća usvojen je drugi rebalans budžeta koji je zahvaljujući prihodima uvećan za 389 miliona dinara, što znači da sada iznosi skoro 15 milijardi dinara. Ovim rebalansom predviđena su sredstva za besplatana prevoz srednjoškolaca.


Gradonačelnica je kazala na Veću da je bilo odlučivanja zmeđu besplatnog prevoza i kompleta udžbenika, ali da je mišljenjem većine doneta odluka.

Dragana Sotirovski foto: GP018

„Zbog boljeg finansijskog priliva u gradsku kasu imamo mogućnost da napravimo novi rebalans i da uvećamo postojeće stanje za nekih 389 miliona dinara. Verujemo da ćemo ovim rebalansom, pre svega, omogućiti završetak započetih svih kapitalnih investicija do kraja godine, a ako bude više para kroz planiran pliriv, verovatno ćemo imati još jedan priliv do kraja godine“, pojašnjava gradonačelnica Dragana Sotirovski.

Najviše prihoda ostvareno je po osnovu poreza na zarade i imovinu.

Nina Ilić foto: GP018

„Povećana su sredstva za besplatnu užinu za đake, predvideli smo iznos za pomoć svim roditeljama đaka pravaka, jednokratna pomoć za 5000 dinara. Povećavaju se naknade za duple brisance, trojke, četvorke i nezaposlene porodilje“, kazala je načelnica Uprave za finansije, Nina Ilić.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde