Naslovna Društvo Vučić: Nećemo izlaziti iz kancelarija dok ne rešimo problem dalekovoda u Brzom...

Vučić: Nećemo izlaziti iz kancelarija dok ne rešimo problem dalekovoda u Brzom Brodu

0
PODELI
Aleksandar Vučić foto: GP018

Od početka protesta meštana Brzog Broda u Nišu protiv izgradnje dalekovoda nadzemnim putem i njihove borbe da se vodovi stave pod zemlju prošlo je godinu dana. Prilikom današnje posete Nišu predsednik Srbije je obećao da će problem biti rešen, ali je naveo da je gotovo nemoguće da dalekovod ide ispod zemlje.

„Rešićemo problem u Brzom Brodu. Nećemo izlaziti iz kancelarija dok taj problem ne rešimo. Oni traže da dalekovod ide ispod zemlje, što je gotovo nemoguće. U tim nemogućim zahtevima, s jedne strane da Niš ima dovoljno električne energije, a sa druge strane da građani Brzog Broda budu zadovoljni, morate da pronađete rešenje“, poručio je predsednik i dodao:

„Nije pitanje koliko košta, to bismo već rešili, već je pitanje samo možemo li da nađemo tehničko i tehnološko rešenje koje može da bude dobro. Nećemo izlaziti iz kancelarija, to je moje obećanje građanima Brzog Broda dok rešenje ne nađemo“.

Predsednik Republike Srbije je najavio da će problem sa poplavama zbog izlivanja Suvodolskog potoka koji imaju stanovnici Brzog Broda biti rešen.

„Danas smo dobili i zahtev za korićenje Suvodolskog kanala, koji je inače pravio probleme ljudima, tako da ćemo to da rešimo. To je investicija od 2,4 miliona evra i preuzećemo to na sebe. To je dobra vest za gradonačelnicu i za sve ljude u Nišu“, zaključio je predsednik.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde