Naslovna Društvo Vučić najavljuje dolazak „najrenomiranije i najveće kompanije“ u Niš za manje od...

Vučić najavljuje dolazak „najrenomiranije i najveće kompanije“ u Niš za manje od mesec dana

0
PODELI
Gradska kuća / foto: redakcija Gradski portal 018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom polaganja kamena-temeljca za fabriku „Palfinger“, je otkrio dolazak velike kompanije u Niš. On je naveo da ne sme da govori o kojoj je kompaniji reč, „da se ne bi izjalovilo“.

Predsednik ja naveo da Nišlije imaju razloga za radost, i pohvalio je zalaganje ljudi koji su vodili razgovore i pregovarali o dolasku te kompanije.

Aleksandar Vučić foto: GP018

„Za 25 dana očekujem da imamo fantastičnu vest za Niš, više od toga ne smem da govorim dok ne završimo. Da se ne izjalovi, biću ja kriv, ali je teško da se izjalovi. Već smo mnogo prešli u pregovorima sa jednom velikom kompanijom, sigurno najrenomiranijom i najvećom, ako to uspemo, eto nas ponovo za mesec dana“, poručio je predsednik i dodao:

„Nišlije imaju razloga za radost i srećan sam zbog toga. Aplaudiram ljudima koji su vodili razgovore i pregovarali, to će biti velika vest za Niš“.

Klauser Ebner Vučić foto: GP018

Otvaranjem novih 375 radnih mesta u „Palfingeru“ tokom naredne tri godine i uz dolazak neimenovane kompanije, broj nezaposlenih će se još smanjiti, navodi predsednik.

„Nivo nezaposlenosti u Nišu 2012. godine bio 29,7, a nivo nezaposlenih mladih preko 60 odsto. Danas je nivo nezaposlenih u Nišu 11,3. Drastične promene su se dogodile u Nišu. Prosečna plata u Nišu 314 evra 2012. godina, danas 699 evra“, zaključio je predsednik Srbije.

Sotirovski i građani Suvi Do foto: GP018

Tokom svog boravka u Nišu naveo je da će država izdvojiti 2,4 miliona evra za rešavanje problema sa izlivanjem Suvodolskog potoka u blizini lokacije gde se gradi fabrika „Palfinger“.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde