Naslovna Društvo Sotirovski : Bolnica u Knez selu neće biti centar za migrante

Sotirovski : Bolnica u Knez selu neće biti centar za migrante

0
PODELI
Obraćanje meštanima foto: GP018

Bolnica u Knez Selu neće postati Centar za migrante, kaže gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski. Koliko je ova zgrada zapuštena i nefunkcionalna, uverili su se sami meštani Knez Sela i Matejevca, nakon što su sa rukovodstvom Grada i UKC Niš obišli prostorije bolnice. Razlog su glasine da će ovaj objekat postati prihvatilište za migrante.

Bez struje, vode i kanalizacije, potpuno zapuštena – ovako sada izgleda Klinika za plućne bolesti u Knez Selu. U to su se uverili i sami meštani Knez Sela i Gornjeg i Donjeg Matejevca. Oni su negodovali zbog navodne informacije da će ovo mesto postati prihvatilište za migrante.

Bolnica u Knez Selu foto: GP018

Ja sam videla rasulo. Strašno je bilo. Ni govora, kakvi migranti, nećemo da pustimo nikoga, kaže Slađana Dejanović.

Nama je bitno da ovde nema migranata. Videli smo. Uverili smo se sami šta se ovde dešava, dodaje Ivan Stojanović.

Bolnica Knez selo foto: GP018

Bolnicu u Knez Selu zajedno sa meštanima obišli su gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i direktor UKC Niš, prof. dr Zoran Perišić. Gradonačelnica demantuje navode da će u ovu zgradu biti smešteni migranti.

prof. dr Zoran Perišić foto: GP018

Slika vredi više od hiljadu reći. Jasno je da se ovde niko ne priprema za migrante i niti je ovde moguće bez ozbiljnih investiranja ovu zgradu vratiti u život. Drago mi je što čujem da Grad ima neke planove, ali u ovom trenutku daleko smo od realizacije bilo čega, objašnjava prof. dr Zoran Perišić.

Obraćanje građanima Dragana Sotirovski foto: GP018

Došli smo sa profesorom Perišićem, kao direktorom Kliničkog centra, pošto je zgrada u vlasništvu Ministarstva zdravlja, korisnik je Klinički centar Niš, da se ljudi sami uvere da li ima radova i da im kažemo da Komesarijat stoiji iza informacije da ovde niti je planirano niti će biti bilo kakav centar za migrante. Danas su migranti smešteni u centrima koji se nalaze u pograničnim oblastima – Dimitrovgrad, Preševo, Tutin, Sjenica, Subotica, nikako ne Niš. Nema razloga da naši sugrađani brinu, kaže Sotirovski.

Ovo je bila prilika i da porazgovaramo sa onim što muči ove ljude i ovaj kraj. Grad Niš je spreman da kupi i ovu zgradu onog dana kada Ministarstvo zdravlja odluči da je proda i kasnije dogovorimo sa sugrađanima šta tu želimo da uradimo. Po nekom planu bio bi sajajan prostor za Zavod za gerijatriju, za naše najstarije sugrađane, za ljude iz okolnih sela, dodaje gradonačelnica.

Bolnica Knez Selo foto: GP018
Poslednjih nekoliko dana na društvenim mrežama kruže priče o tome da će Klinika za plućne bolesti postati prihvatilište za migrante, zbog čega je Gradonačelnica ranije najavila da će sa saradnicima otići do Knez Sela kako bi razgovarala sa meštanima. Bolnica je izgrađena davne 1937. godine. Nije u funkciji već nekoliko godina.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde