Naslovna Društvo Položen kamen-temeljac za Palfinger. Najavljene plate značajno veće od proseka

Položen kamen-temeljac za Palfinger. Najavljene plate značajno veće od proseka

0
PODELI
Klauser Ebner Vučić foto: GP018

Austrijska kompanija „Palfinger“, proizvođač dizalica i inovativnih sistema podizanja, najavila je da će investirati 34,5 miliona evra u novo postrojenje, koje je danas konačno počelo da se gradi u Brzom Brodu, posle brojnih najava.

Fabrika Palifinger

Najavljeno je da će fabrika sa radom početi sledeće godine i u naredne tri zaposliti oko 375 ljudi. Predsednik Vučić je poručio da će plate biti značajno veće od nacionalnog proseka i dodao da država dodatno ulaže još 4,6 miliona u „Palfinger“, kroz podsticaj.

Na početku svog obraćanja predsednik Republike Srbije je naveo da našu zemlju s razlogom nazivaju zemljom kranova. Dodao je da će tek biti mnogo kranova kada se bude gradio ekspo-centar.

Aleksandar Vučić foto: GP018

„Naša niška fabrika proizvodiće čelične delove. Mi ćemo uložiti 4,6 miliona evra za „Palfinger“. Dodatno ćemo ojačati Niš i imamo 29.000 zaposlenih više nego 2012. godine i 43.000 manje nezaposlenih. Ovo je meni deveta fabrika u Nišu na kojoj polažem kamen temeljac i koju otvaram. Niš je promenio svoj krvotok. Prosečna plata je sada, tj. u junu, bila 699 evra. Ogromne promene i razlike. Nastavićemo da radimo i borimo se. Kada nam kažete da imate problem, rešićemo ma kako on bio težak. Radimo Niš – Brestovac, pruge, završili autoput ka Makedoniji i Bugarskoj. Zato i vama Klauseru kažem izabrali ste najbolje mesto. čekamo da napravite taj razvojni centar kako bi angažovali naše ljude, a i mi ćemo pomoći“, rekao je predsednik.

Vučić je dodao da će sve što se proizvede ići u izvoz, uglavnom u Austriju, Nemačku, Sloveniju i Francusku.

Pri polaganju kapsula u temelj za novu fabriku, govorio je i ambasador Austrije Kristijan Ebner.

Kristijan Ebner foto: GP018

„Palfinger“ je odlučio da investira u Srbiju. Uvek smo bili i bićemo među najvećim investitorima u Srbiju, a i Austrija pokazuje da ima poverenja u Srbiju i pokazuje posvećenost da pomogne Srbiji za ulazak u Evropsku uniju. Povezani smo kulturom, hranom, muzikom, a sada i ovom fabrikom“ rekao je austrijski ambasador u Srbiji.

Generalni direktor Andreas Klauser je otkrio da se već njih 70 prijavilo za posao u ovoj kompaniji.

Andreas Klauser foto: GP018

„Moramo da imamo prave resurse i organizaciju da bismo uspeli. Ovde imamo obrazovane ljude, od kojih se već 70 prijavilo za posao. Uložićemo 35,5 miliona, imamo podršku Vlade i iz „Cuntobela“ su nam rekli da im je veoma dobro ovde“, poručio je Klauser.

Prisutni na obeležavanju početka radova fabrike Palfinger foto: GP018

Pored predsednika Srbije, austrijskog ambasadora i generalnog direktora „Palfingera“, ceremoniji početka radova su prisustvovali i ministri u Vladi, ali i gradonačelnica Niša.

Predsednik Srbije je naveo da bi veliki uspeh bio izgradnja i razvojno-istraživačkog centra, koji bi angažovao mlade ljude sa tehničkih škola i fakulteta Niškog univerziteta.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde