Naslovna Sve vesti Niš Saopštenje za javnost JKP “Tržnica”

Saopštenje za javnost JKP “Tržnica”

0
PODELI
JKP Tržnica Niš

Povodom početka rekonstrukcije pijace „Krive livade“ i aktuelne situacije u vezi sa tim, JKP „Tržnica“ obaveštava Nišlije da je zakupcima pijačnog prostora, vlasicima montažnih objekata, čiji objekti ometaju radove u ovoj fazi postupka rekonstrukcije, poslato obaveštenje o raskidu ugovora o zakupu mesta na vreme pri čemu su ispoštovane klauzule ugovora kojim je predviđeno da ugovor prestaje da važi „ukoliko dođe do rekonstrukcije pijace“ i dat otkazni rok shodno ugovoru 15 dana od dana obaveštenja.

Ukupan broj objekata koji se uklanjaju je 17, od čega je 1 u vlasništvu JKP „Tržnica“ Niš. Prostor na kome se sada nalaze lokali su ulaz u buduću pijacu.

Na prostoru pijace nema vlasnika, već samo zakupaca prostora sa kojima je JKP „Tržnica“ razgovarala, kao i gradonačelnica u Kabinetu i tada su im ponuđene tri mogućnosti: (a) ulaska u samu pijacu i rad bez prekoda, (b) nastavka rada i prelazak odmah u slobodne lokale bez dodatne licitacije i novih naknada ili (v) promena lokacije i preseljenje na neku drugu pijacu. Na razgovoru u Kabinetu sa zakupcima tezgi 31. jula 2023. godine u 8.00 sati na sastanku je bio i Zoran Nikolić koji je juče zloupotrebio medije i izgovorio niz neistina, a kome je objašnjeno kakve su mogućnosti za nastavak njegovog rada.

Podsećamo da su svi objekti na pijaci montažnog tipa, privremenog karaktera, bez važeće građevisnke ili privremene dozvole.

Zakupacima lokala biće ponuđeni i objekti koji budu naknadno postavljeni na pijačni plato, posle završetka rekonstrukcije.

Rekonstrukcijom pijace posle 30 godina Nišlije će dobiti modernu natkrivenu pijacu sa osvetljenjem, nivelisanim platoom, odvojene zelene od robne pijace sa dužim radnim vremenom.

JKP „Tržnica“ Niš

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde