Naslovna Društvo Održana Seoska olimpijada u Donjoj Trnavi

Održana Seoska olimpijada u Donjoj Trnavi

0
PODELI
Održana Seoska olimpijada u Donjoj Trnavi foto: GP018

Takmičare iz svih sela sa teritorije GO Crveni Krst okupili su se danas u Donjoj Trnavi. Igrao se basket, šah,pikado, mali fudbal, tenis, a bilo je takmičara koji su odmeravali snagu u nadvlačenju konopca i takmičili se ko je najbrži. Olimpijada se organizuje 17. put.Takmiči se preko 400 učesnika u 10 disciplina


Predsednik GO Crveni Krsti prof. dr Miroslav Milutinović rekao je da je ovo jedina opština u Nišu koja organizuje seoske igre.

prof. dr Miroslav Milutinović foto: GP018

“Već 16. ovog meseca biće održane i republičke seoske igre na kojim će učestvovati pobedničke ekipe sa ove. Nadam se da ćemo i tamo osvojiti neko mesto, kao što smo i do sada. Cilj opštine je da razvijemo sportski duh kod naših mladih ljudi, takmičarski duh kolektivnog rada, a najviše druženje”, istakao je Milutinović.

Mihajlo Golubović iz Trupala učestvuje svake godine i takmiči se u košarci, fudbalu i šahu. Misli da će najviše uspeha imati u fudbalu.

“Mislim da je sport pola zdravlja i da bi svi trebalo da se bave sportom, pogotovo mladi, a da ostave telefone”, poručio je Golubović.

Emilija Kovačević iz Donje Trnave koja se takmiči u fudbalu ističe da je sport veoma važan, a fudbal je odabrala jer se radi o zanimljivom sportu.

“Privlači me lopta, teren i taj mir koji osetim kada igram fudbal”, kazala je Emilija.

GO Crveni Krst za ovakve manifestacije izdvaja 7,7 miliona dinara, tako da, prema rečima predsednika opštine sve sportske i kulturne manifestacije su pokrivene i tehniči i finansijski.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde