Naslovna Društvo U Gradskoj kući danas je održan prijem za učesnike jubilarne 60. Likovne...

U Gradskoj kući danas je održan prijem za učesnike jubilarne 60. Likovne kolonije u Sićevu

0
PODELI
U Gradskoj kući danas je održan prijem za učesnike jubilarne 60. Likovne kolonije u Sićevu foto: GP018

U Gradskoj kući danas je održan prijem za učesnike jubilarne 60. Likovne kolonije u Sićevu. Zbirka likovne kolonije Sićevo se svake godine obogaćuje novim radovima koji se ostavljaju na čuvanje, muzeološku obradu i zaštitu i stručnu prezentaciju u realizaciji Galerije savremene likovne umetnosti u Nišu.

Učesnici nastarije Kolonije na Balkanu na prijemu su razgovari sa nadležnima i razvoju kulture u Gradu i svega onoga što je neophodno kako bi obezbedeli bolje uslove

Adriana Anastasov, gradska većnica za kulturu foto: GP018

„Zadovoljstvo je razgovarati sa ljudima koji konkretno daju predloge šta je potrebno uraditi u narednom periodu u Nišu vezano za kulturu, naročito za infrastrukturu u oblasti kulture. Drago mi je da su zadovoljni ovom manifestacijom i Gradom i nadam se da će nas posetiti i u daljem periodu“, kazala je Adriana Anastasov, gradska većnica resorno zadužena za kulturu.

Neki umetnici iako prvi put borave u Nišu, kazali su da im je boravak u našem Gradu zaista poseban, kao i da su uočili koliko Niš kao Grad vodi računa o kulturi i da se sve kreće u najboljem pravcu. Naglašavaju da ih inspiriše priroda, samo selo, nestvarni pejzaži čitave klisure, ali i ljudi koji su dobrodušni.

Podsetimo, Кolonija se održava svake godine u periodu od 1. do 10. septembra u selu Sićevu, udaljenom 20 km od Niša. Pored boravka i rada umetnika, Program rada o kome odlučuje Savet manifestacije tradicionalno sadrži i detaljnije upoznavanje učesnika sa kulturno-istorijskim nasleđem ovog kraja. Učesnici su u prilici da tokom desetodnevnog boravka obiđu Sićevačku klisuru, manastire u okolini i kulturno-istorijske spomenike našeg grada: Tvrđavu, Medijanu i Ćele-kulu.

Umetnička dela nastala tokom manifestacije biće izložena u Paviljonu u Tvrđavi tokom novembra.

Učesnici kolonija foto: GP018

Učesnici Likovne kolonije Sićevo 2023 su: Vesna Кnežević, Radomir Кnežević, Danijela Mršulja Vasić, Milenko Vasić (Beograd), Miroljub Filipović (Trstenik), Demon Кovarski (Australija), Hjun Ju Кim (Južna Кoreja) i Milan Vidojković (Niš).

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde