Naslovna Društvo ČETIRI NAGRADE ZA AKADEMSKO POZORIŠTE SKC NIŠ NA FESTIVALU U NOVOM...

ČETIRI NAGRADE ZA AKADEMSKO POZORIŠTE SKC NIŠ NA FESTIVALU U NOVOM SADU

0
PODELI
foto: Davorin Dinić

Na novosadskom festivalu FAPS, koji je održan proteklog vikenda, predstava Akademskog pozorišta SKC Niš „Igre u pesku“ je briljirala i osvojila četiri nagrade. O svim nagradama je, stoji u obrazloženju, žiri jednoglasno odlučio. „Igre u pesku“ je duodrama u kolektivnoj režiji Akademskog pozorišta SKC Niš, u kojoj uloge tumače Anđelija Mirović i Petar Ščepihin.

Na Festivalu akademskih pozorišta Srbije u Novom Sadu Anđeliji Mirović dodeljena je prva nagrada za najbolju žensku ulogu na festivalu. Druga nagrada za najbolju mušku ulogu na festivalu dodeljena je Petru Ščepihinu. Predstava „Igre u pesku“ osvojila je i treću nagradu za najbolju režiju, kao i treću nagradu za najbolju predstavu u celini.

„Duodrama o licemerju i odrastanju u samom jezgru licemerja istodobno je i politički pamflet. Opasna igre zabune i zbunjivanja, sebičnosti i prokletstva, prisvajanja i osipanja emocija. „Igre u pesku“ su metafora gorke zbilje s kojom je suočen svet na pragu nasilne veštačke inteligencije kojoj su prethodili stvarni strip betmeni. Uspela predstava AP SKC Niš. Jasan igrokaz u celini“, stoji u obrazloženju žirija.

Inače, najbolja predstava u celini na festivalu je, prema oceni žirija, „Jubilej 55 – Gospodin Foka“, u izvođenju AKUD Sonja Marinković iz Novog Sada. Drugo mesto osvojila je Dramska sekcija Filozofskog fakulteta Novi Sad za predstavu „Pacolovac“.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde