Naslovna Društvo Očišćen nišavski kej na Vizantijskom bulevaru kod Lidla

Očišćen nišavski kej na Vizantijskom bulevaru kod Lidla

0
PODELI
Čisto iz ljubavi foto; Lokalna fondacija Niš

Uspešno je očišćen jedan deo obale Nišave kod Lidla na Vizantijskom bulevaru u organizaciji Lokalne fondacije Niš, a uz podršku kompanije Lidl Srbija i projekta Čisto iz ljubavi – River CleanUp Collective.

Akciji su se priključili izviđači odreda Josif Pančić kao i volonteri organizacije Eko gerila Niš. Zajedničkim snagama prikupili smo oko 100kg smeća i ovom prilikom LFN apeluje na sve sugrađane da ne ostavljaju smeće i ne bacaju u reku, jer grad Niš ima samo Nišavu.

Učesnici akcije su prilikom prikupljanja odmah sortirali smeće kako bi olakšali reciklažu. Na ovaj način doprinosimo očuvaju životne sredine, a posebno reka.

***

Lokalna fondacija Niš ima za cilj razvoj grada pružanjem podrške sugrađanima koji žele da unaprede zajednicu. Ovu podršku mogu da dobiju putem javnih konkursa LFN, a za koje organizacija na različite načine prikuplja novac, putem trajnih naloga građana, pojedinačnim donacijama pojedinaca i kompanija, a najpoznatiji način su javne i Fejsbuk licitacije. Do sada je podržano 35 ideja sugrađana i u zajednicu vraćeno 36.000 evra.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde