Naslovna Društvo GO Medijana kroz komisiju „Sveta Petka“ izdvojila 6 miliona za vantelesnu oplodnju

GO Medijana kroz komisiju „Sveta Petka“ izdvojila 6 miliona za vantelesnu oplodnju

0
PODELI
Opština Medijana foto: GP018

Komisija „Sveta Petka“, koja pomaže parovima sa teritorije Opštine Medijana da zasnuju porodicu, finansira se iz budžeta ove gradske opštine. Medijana za ovaj projekat izdvaja šest miliona dinara, uz mogućnost povećanja fonda u zavisnosti od broja prijavljenih parova.

Ova komisija, iako ima tu mogućnost, za sada nije potpomognuta od strane društveno odgovornih kompanija ili pojedinaca dobre volje.

Žarko Ranković foto: GP018

„Želim da istaknem da je u dogovoru sa predsednikom Gradske opštine Medijana Nebojšom Kocićem doneta odluka da ukoliko bude bilo potrebe, ukoliko se prijavi veći broj parova radi postupka vantelesne oplodnje, da će se izvršiti rebalans budžeta. Nije bila fiksna cifra“, rekao je prof.  Žarko Ranković, predsednik ove komisije.

Na ovogodišnjem konkursu se prijavilo 13 parova i svima je odobreno da koriste ta sredstva.

Toplo im preporučujemo da sredstva iskoriste u ginekološko-akušerskoj klinici u Nišu, ali po njihovom izboru mogu na bilo kojoj privatnoj klinici u zemlji ili inostranstvu da realizuju postupak vantelesne oplodnje, s tim što tada dobijaju od Gradske opštine Medijana 200.000 dinara“, dodao je Ranković.

Od početka ovog projekta je rođeno ukupno 15 dece. Poslednje tri godine su bile najplodonosnije, kada je rođeno petoro dece, od čega dva para blizanaca.

Predsednik Opštine Medijana Nebojša Kocić je istakao da su toj opštini najveći fokus natalitet, deca i omladina.

Nebojša Kocić foto: GP018

Danas ćemo podeliti 1.150 đačkih uniformi. S obzirom na to da je ovo šesta godina kako opština Medijana deli đačke uniforme, đaci prvaci će se obradovati, a iz godine u godinu je sve veći broj prvaka, što nas posebno raduje. Krenuli smo prve godine sa 950, a ove godine imamo 1.150 đaka prvaka. Uniforma se sastoji od dukserica, tj. polo majica sa dugim rukavima i fluorescentnog prsluka sa obeležjima škole i Gradske opštine Medijana“, rekao je Kocić.

Ranković je dodao da šestoro studenata sa fakulteta sa Univerziteta u Nišu dobilo stipendije u iznosu od oko 12.000 dinara, koju će dobijati 12 meseci. Nagrađeno je i pet najuspešnijih osnovaca i srednjoškolaca sa po 20.000 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde