Naslovna Kultura Sedmogodišnja Ines iz filma „Momak i devojke“ izabrana za zvezdu pete večeri

Sedmogodišnja Ines iz filma „Momak i devojke“ izabrana za zvezdu pete večeri

0
PODELI

Porodična komedija „Momak i devojke“ okuplja plejadu dokazanih glumaca, ali i pored toga, najviše simpatija niške publike je pokupila sedmogodišnja Ines Petrović, koja je izabrana i za najpopularniju glumicu pete večeri „Filmskih susreta“.

Film prati mladog perspektivnog košarkaškog trenera, koga tumači Rok Radiša, kome brat iz Bosne poveri na čuvanje petogodišnju ćerku. Suočavajući se sa izazovima roditeljstva, upoznaje atraktivnu vaspitačicu. Uskoro će morati da bira između ljubavi i karijere, navodi se u sinopsisu filma.

Foto:GP018

Rok Radiša je otkrio da je napisao ovaj film iz razloga što je to jedini način da on bude glavni glumac na filmu. Dodaje da je njegov scenario neočekivano brzo otkupljen od strane Ivice Vidanovića.

Rok Radiša, foto:GP018

„Većinu uloga sam im pisao „u glavu“, kao što je nekada Kovačević pisao Bati Stojkoviću. Kad sam pisao ulogu Baje, nisam imao na umu drugu osobu osim Željka Erkića koji će igrati tu osobu. Tako da sam gro tih stvari znao. Samo mi je žao, jer smo imali dogovor sa našim selektorom da se pojavi u filmu, ali tada se desio poraz od Italijana. Ali svakako imamo lep film i košarka je divan sport, i ovo je omaž mojoj velikoj ljubavi, koja je košarka“, izjavio je Rok Radiša, glavni glumac i scenarista.

Zlatan Vidović, foto:GP018

Zlatan Vidović i Željko Erkić se već dugi niz godina poznaju sa Rokom, i kada je obojici prezentovao ideju, obojica su ga podržala u nameri.

Željko Erkić, foto:GP018

„Kada je meni i Zlatanu ispričao šta namerava, mi smo ga samo ohrabrili i svaka mu čast što smo nakon dugog puta ovde i ovako pričamo o filmu. Lik Baje je povezan sa našim druženjem. On je taj lik kreirao po jednom mom komšiji koji dolazi kod mene na slavu. Bilo je sasvim jasno šta treba da igram“, rekao je Željko Erkić.

Zlatan Vidović je dodao da smatra da će se film gledati dugi niz godina, naročito na porodičnim okupljanjima i tokom praznika.

Rok Radiša navodi da je bilo veoma teško naći dete iz Banjaluke koje će glumiti Anđelu, dok nije slučajno video Ines na javnom času glume u parku, koja je igrala u „Ježevoj kućici“.

Da nije pogrešio u izboru potvrdila je i niška publika, koja ja oduševljena prvim filmskim izdanjem Ines. Ona je rekla da joj nije bilo teško da nauči tekst i da su drugi glumci pazili na nju.

Glumica Tamara Aleksić koja igra Jovanu ističe da je dosta mraka i da je ovakav lep porodični film i te kako neophodan.

Tamara Aleksić, foto:GP018

„Bitno je da film prenosi emociju i da komunicira sa publiku, mislim da smo uspeli u tome po komentarima nakon filma. Mislim da je bitno da napravimo stvari koje će doprineti da imamo šarenilo za svačiji ukus, da imamo lepi porodični film, koji nas vraća na put sa ovog prebrzog života, na naše moralne vrednosti i stvari o kojima ne pričamo dovoljno. Meni je dosta da je samo mrak“, kaže Tamara Aleksić.

Ljubiša Milišić je pohvalio scenario i Roka, za koga kaže da je odlično stvorio likove, što je puno olakšalo glumcima.

„Rok je dobro dramaturški stvorio likove konkretne, što je mnogo olakšalo glumcima. Lakše je kreirati likove i dodati lični pečat u saradnji sa rediteljem. Ekipa, kao porodica, duh ovog filma nas je držao i kada su kamere upaljene i kada nisu“, zaključio je Ljubiša Milišić.

Premijera filma je održana na Festivalu filmskog scenariju u Vrnjačkoj Banji, gde je i nagrađen, a sinoć je održana premijera pred niškom publikom.

Pored glumaca koji su prisustvovali konferenciji, u filmu glume još Zoran Cvijanović, Jovo Maksić, Rade Perović, Marko Jovičić, Milan Tošić i drugi, a režiju potpisuje Ivica Vidanović.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde