Naslovna Društvo Nakon letnje pauze Skupština Medijane nastavlja sa radom: Na dnevnom redu rebalans

Nakon letnje pauze Skupština Medijane nastavlja sa radom: Na dnevnom redu rebalans

0
PODELI
18. sednica Skupštine Gradske opštine Medijana foto: GPP018

Danas je održana 18. sednica Skupštine Gradske opštine Medijana, gde su odbornici razmatrali usvajanje rebalansa budžeta, koji, prema rečima predsednika Opštine, predstavlja samo kozmetičke izmene.

Na prvoj sednici nakon letnje pauze, na dnevnom redu su se našla i razmatranja i usvajanja izveštaja rada opštinskih komisija, izmene i dopune Odluke o budžetu, ali i odluka o imenovanju člana Komisije za socijalna pitanja Gradske opštine Medijana.

Nebojša Kocić foto: GP018

„U pitanju je kozmetička promena, 3,5 miliona dinara u nominalnom iznosu u procentu to je 1,43 posto. Sredstva koja su izdvojena odnose se na promene u Veću i Skupštini. Imamo uvaženu profesorku Vladimilu Bojanić koja je prešla u penziju i koja će sad biti na plati Opštine Medijana i jednog većnika, koji je sad na paušalu u Gradskoj opštini Medijana, a zasnovao je radni odnos u drugoj firmi i ta sredstva su prebačena na te pozicije“, rekao je predsednik Opštine Medijana Nebojša Kocić.

On je dodao je u prvoj polovini godine ova Opština imala realizaciju budžeta od 46 odsto, što je prema njegovim procenama odličan rezultat.

„Jako je bitno da kažemo da imamo realizaciju budžeta u prvom šestomesečju 46 posto. Da je danas 31. 12. bilo bi 92 procenta, što je odličan rezultat. To dokazuje da smo dobro planirali i prihode i rashode. Pri tome, finansijski dobro stojimo, da ne kažem odlično i u prilici smo da ispunjujemo svoje obaveze i prema sugrađanima i prema ostalim partnerima sa kojim sarađujemo“, dodao je Kocić.

Nebojša Kocić je otkrio da priželjkuje još jedan rebalans budžeta, konkretno, očekuje od Grada Niša 5,5 miliona dinara. Kocić ističe da su ta sredstva namenjena za određene projekte i dodao da je Grad i ranije podržavao brojne njihove projekte.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde