Naslovna Društvo Javni konkurs: Uredi svoj komšiluk i pokaži odgovor na klimatske promene

Javni konkurs: Uredi svoj komšiluk i pokaži odgovor na klimatske promene

0
PODELI
Javni Konkurs foto: Lokalna fondacija Niš

Lokalna fondacija Niš, kao deo Zelene mreže Grada Niša, otvara javni poziv za podršku malim lokalnim inicijativama u Nišu za uređenje javnog, međublokovskog prostora. Konkurs je otvoren od 30. avgusta do 12. septembra.

Podrška je namenjena neformalnim grupama i registrovanim udruženjima građana, sa teritorije pet gradskih opština u Nišu, za mala unapređenja u njihovim mikrolokalnim zajednicama i predlaganje lokalnih mera za mini klimatska rešenja. Predložena rešenja treba da obuhvataju pejzažnu arhitekturu, mini tehničke mere kao odgovor na klimatske promene, uređenje i ozelenjavanje javnog, međublokovskog prostora.

Kroz ovaj javni poziv biće podržane tri male inicijative sa po 400 evra, u dinarskoj protivrednosti. Prijave se šalju popunjavanjem formulara koji se nalazi ispod.

Pozivamo aktivne građane, neformalne grupe u gradskom, prigradskom i seoskom području, skupštine stanara, kao i registrovana udruženja da se prijave na konkurs i dobiju priliku da realizuju svoju ideju. Želja nam je da pokažemo malim koracima da su pozitivne akcije i dobri odgovori na klimatske promene mogući.

PRIJAVNI-FORMULAR-PIKU-2023-1Preuzmi

Cilj projekta pod nazivom „Prilagođavanje na izmenjene klimatske uslove u Nišu 2023- PIKU-NIŠ 2023“ je doprinos unapređenju kapaciteta lokalne zajednice za otpornost i prilagođavanje na izmenjene klimatske uslove. U okviru ovog projekta u kojem učestvuje ukupno sedam partnera, biće realizovane obuke za mlade klimatske lidere, ali i pripremljena inicijativa za donošenje Plana adaptacije na izmenjene klimatske uslove.

Konkurs realizuje Lokalna fondacija Niš, kao deo Zelene mreže Grada Niša, u okviru projekta “Prilagođavanje na izmenjene klimatske uslove (PIKU) u Nišu 2023- PIKU-NIŠ 2023“ čiji je nosilac Media i reform centar Niš. Projekat se realizuje u okviru programa EKO-SISTEM, koji sprovode Mladi istraživači Srbije, a podržava Švedska.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde