Naslovna Kultura Za glumicu druge večeri Filmskih susreta izabrana Tanja Pjevac iz porodične drame...

Za glumicu druge večeri Filmskih susreta izabrana Tanja Pjevac iz porodične drame „Manja

0
PODELI

Manja“ je priča o 19-godišnjoj devojci koja se nakon razvoda roditelja preselila sa majkom iz Zrenjanina u Novi Sad. Ovaj film priča retku, ali univerzalnu filmsku priču, koju svi živimo, ali retko viđamo na velikom platnu. Publici se posebna dopao performans Tanje Pjevac, koja igra Manjinu majku, i koja joj je dodelila nagradu za glumicu večeri.

Film „Manja“ je režirao Nikola Končarević a rađen je po scenariju Ivana Velisavljevića. Prema rečima glumice Tanje Pjevac film priča priču o gotovo svim porodicama, i navodi da je skoro svako prolazio kroz nekakve porodične drame.

Kad smo počeli da radimo, pokušavali smo da uspostavimo odnos jedne disfunkcionalne porodice u kojoj, svako ko odrasta prolazi u nekom periodu svog života. To je onaj trenutak kada misliš da te niko ne voli, kada su svi protiv tebe. Mislim da smo to svi prošli“, rekla je glumica i nastavila o odnosu njenog lika i lika ćerke koju igra Nevena Nerandžić.

Tanja Pjevac, foto:GP018

„Dosta smo toga uneli u njihov odnos. Izmaštali smo prethodni period, izmaštali smo život u Zrenjaninu, zajedno smo izmaštali šta se tu desilo sa ocem. Glumac uđe sa tim u kadar i mislim da to dobacuje to publike. To njihovo konstantno mimoilaženje, i želja za kontaktom je apsurd bliskih odnosa, koji svi nekada doživimo. Hoćemo da smo bliski a ne umemo to i da ostvarimo. Sinoć sam osluškivala publiku, iako je bilo kasno i bili su umorni, ušli su u priči i utihnuli“.

Manja je u sukobu sa svima, od sestre i majke, do novog grada u kome je stekla jednog jedinog prijatelja Slončeta. On ima bend i beznadežno je zaljubljen u Manju, što ona ne primećuje. Manja nije upisala fakultet, te je u potrazi za poslom, posle otkaza u kozmetičkom salonu. Nakon što pronađe novi posao u dostavljačkoj službi, Manja upoznaje interesantnog i privlačnog Daniela koji je od nje stariji deceniju i po, a njegove namere prema mladoj devojci veoma su upitne, navodi su u sinopsisu filma.

Glumice Tanja Pjevac i Sanja Ristić navode da je svoju ulogu ima i sam grad Novi Sad, sa svojom kulturom i muzičkom scenom.

Sanja Ristić, foto:GP018

Novi Sad je uvek bio neki muzički centar koji je iznedrio veliki broj grupa u panku i hard roku. To je jedan segment i identitet grada koji u ovom filmu i te kako vidljiv. Muzika sa sobom nosi nekakav stil života, živiš muziku. A ja igram Cecu koja predstavlja drugi Novi Sad, koja je potpuna kontra ovoj priči. Živimo u više dimenzija u istom gradu. Moja scena otvara film i uvek se osećam odgovorno da budem u sceni koja intonira film“, rekla je Sanja Ristić o Novom Sadu i o svojoj ulozi Cece.

Tanja Pjevac je otkrila da je bila nesigurna povodom prihvatanja ove uloge, ali je zahvaljujući reditelju Nikoli Končareviću ipak shvatila da će joj uloga ležati.

Ja sam se iznenadila kada me je Nikola Končarević zvao za tu ulogu. Mislila sam da mi to nikako ne pripada, glumački da, ali sam mislila da fizički ne. On je toliko insistirao na urbanoj ikonografiji i na našem glumačkom odnosu, gde sam potpuno skinula sumnju da li treba da radim“, rekla je Pjevac i dodala da je prava retkost kada se reditelj toliko posveti glumcima, kao što je to činio Nikola Končarević.

Glavnu ulogu Manje igra mlada glumica Nevena Nerandžić, a pored navedenih glumica u filmu glume i Milica Grujičić. Miloš Vojnović, Darko Radojević i ostali.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde