Naslovna Društvo Meštani Knjaževačke sa gradonačelnicom: Dogovorene kratkoročne i dugoročne mere

Meštani Knjaževačke sa gradonačelnicom: Dogovorene kratkoročne i dugoročne mere

0
PODELI
Sastanak u kabinetu sa predstavnicima Knjaževačke ulice foto: Grad Niš

Iz Kabineta gradonačelnice Niša navode da su zajedno sa meštanima koji žive u Knjaževačkoj ulici dogovorili mere za regulisanje saobraćaja u toj ulici, kako bi sprečili brojne saobraćajne nezgode u toj ulici. Kao kratkoročne mere se razmatraju betonski usporivači i svetlosna signalizacija.

Prokić Sotirovski Grmuša foto: Grad Niš

„Na sastanku sa sugrađanima iz Knjaževačke ulice dogovorili smo kratkoročne i brze ali i dugoročne mere za regulisanje saobraćaja u toj ulici, kako bi zajedničkim snagama sprečili saobraćajne nezgode na toj saobraćajnici. Saglasni smo da u što kraćem roku pojačamo svetlosnu signalizaciju na najkritičnijim pešačkim prelazima i ukoliko to struka dozvoli, postavimo betonske usporivače na najkritičnijim tačkama“, navela je gradonačelnica.

Gradonačelnica Sotirovski dodaje i da će biti postavljeno još nekoliko dual radara za kontrolu brzine.

Zavod za urbanizam će uraditi dugoročno rešenje za Knjaževačku ulicu, koje uključuje postavljanje razdelnih ostrva i biciklističke staze.

U Knjaževačkoj ulici u opštini Pantelej, koju mnoge Nišlije nazivaju „Ulicom smrti, poslednjih meseci se sve češće dešavaju saobraćajne nesreće. Prevelika brzina i nepropisno prelaženje ulice neretko dovode i do smrtnih slučajeva.

Meštani ove ulice su često organizovali proteste blokadom ulice, kako bi ukazali na problem njihove bezbednost i kako bi on dopreo do gradske vlasti, koja je u ovoj godini imala u planu da postavi razdelna ostrva u toj ulici, međutim, ta odluka je odložena za 2024. godinu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde