Naslovna Kultura Priređen svečani koktel za učesnike i goste „Filmskih susreta“

Priređen svečani koktel za učesnike i goste „Filmskih susreta“

0
PODELI
Mirjana Karanović, foto:GP018

U Oficirskom domu, neposredno pre ceremonije otvaranja 68. „Filmskih susreta“, priređen je prijem za učesnike i goste Festivala glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma.

Okupljenima se prvo obratila gradonačelnica Grada Niša koja je poželela dobrodošlicu glumcima u „Carski grad“, a ovih nekoliko dana i grad glumaca.

Dragana Sotirovski, foto:GP018

Karte su rasprodate i to je jedan od pokazatelja da je ovaj Festival godinama i decenijama privlači veliki broj ljudi koji žele da dođu u naš grad u vreme Festivala. Vidim i da različite generacije glumaca dolaze, nije to više samo stara generacija. Naš zadatak je da taj filmski festival bude što bolji, da svake godine podižemo lestvicu i da sami glumci osećaju Niš na jedan poseban način jer to „Carski grad“ i zaslužuje“, poručila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Ceremonija će početi predajom ključeva glumcima, tačnije Nadi Blam, predsednici žirija, koji će odlučivati o dobitnicima nagrada na ovogodišnjem Festivalu.

Koktel za glumce, foto:GP018

Ona je poželela da ova svečanost prođe u veselju i dobroj volji. Takođe, poželela je niškoj publici da uživa u dobrim filmovima.

Pored nje, žiri čine i Vladica Milosavljević i Branislav Lečić, koji je istakao da će biti vrlo teško doneti odluku.

Branislav Lečić, foto:GP018
Velika je čast biti u situaciji da procenjuješ glumački rad i da u tome ostaneš nezavistan i da bude po oštrom kritičkom kriterijumu, šta valja a šta ne. Neće biti laka odluka, jedan deo filmova sam već odgledao i mislim da ima zanimljivih radova koji će da konkurišu u nagradama“, rekao je popularni Leka.

On je dodao da je niška publika razvila izuzetan dar da prepozna i kritički oceni glumce, čemu je doprineo veliki broj izdanja ovog festivala.

Sam grad je okrenut duh slavljenja glumaca, sasvim je logično da Nišlije posle toliko raznih Susreta imaju i kriterijum i volju da tih sedam dana pretvore u pravi filmski grad. Ova ljubav nije slučajna, zato što se oni fokusiranjem na glumca skoncentrišu i znaju oštro da osude ili afirmišu ono što sam ja primetio kad sam bio samo glumac na festivalu“, dodao je Lečić.

Koktel za glumce,foto:GP018

Gradonačelnica Niša, ispred Grada Niša i svih Nišlija, je uručila Mirjani Karanović, dobitnici nagrade a životno delo „Pavle Vuisić“, poklon u vidu slike s njenim likom.

Publika će prvog dana imati priliku da pogleda tri filma, i to „Trag divljači“, „Ko živ, ko mrtav“ i „Ovuda će proći put“.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde