Naslovna Kultura Izložba KOLO Međunarodne umetničke kolonije Trebinje

Izložba KOLO Međunarodne umetničke kolonije Trebinje

0
PODELI

Večeras, 25. avgusta 2023. u 19 sati u Galerija Niškog kulturnog centra održaće se izložba KOLO Međunarodne umetničke kolonije Trebinje.

“Sve šta je Umetnička kolonija „KOLO“ uradila, stvorila i sakupila za ovih sedam godina je riznica i bogatstvo koje bi poželele i na kojoj potajno zavide mnoge galerije i umetnički muzeji u ovom delu Evrope. Trebinje je ovom kolonijom potvrdilo status internacionalnog umetničkog centra u koji hrle i stvaraju umetnici iz cele Evrope.

Za izložbe u Novom Sadu, Beogradu i Nišu, koje će prikazati samo jedan omanji i simboličan deo kolekcije, izabrani su umetnici koji najbolje prikazuju izobilje likovne različitosti i majstorstva i koji, po mom skromnom mišljenju, izvrsno prezentuju rad ove kolonije.

Zbog ograničenog izložbenog prostora i ideje da sve tri izložbe imaju iste izložene radove verovatno smo se o neke umetnike ogrešili što ih nismo prikazali. Ipak, nadamo se da je ovo samo uzlet jedne dugovečne izložbene aktivnosti umetničke kolonije „KOLO“ i da ćemo imati još mnogo prilika u kojima ćemo uspeti da pri kažemo svo bogatstvo i vrednost ovakvog poduhvata.”

mr Vojislav Jovanović

magistar umetnosti

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde