Naslovna Sve vesti Bela Palanka U selu Klisura otvorena Etno kuća ’’Krstić’’

U selu Klisura otvorena Etno kuća ’’Krstić’’

0
PODELI
Etno kuća Krstić

Turistička ponuda Bele Palanke bogatija je za još jedan kompleks, etno kuću ’’Krstić’’ koja je u prisustvu brojnih zvanica zvanično otvorena.Kuća je izgrađena u moravskom stilu tridesetih godina 20. veka. Ima tri prostorije, a svaka od njih je tematski uređena. U kući se nalazi između dve i tri hiljade predmeta različite namene,a najstariji predmet datira iz 17. veka. Sve predmete dugo godina je sakupljao i kuću opremao njen vlasnik Dragan Krstić, koji je, idući za svojom dugogodišnjom vizijom uspeo da oživi duh prošlih vremena i patrijarhalnog načina života.

Dragan Krstić

’’Baš u ovoj kući rodila se moja ljubav ka istoriji i društvenim naukama.Ovaj trenutak sam čekao celog života i ovo je veliki dan za mene’’, kaže Dragan Krstić.

Otvaranje etno kuće ‘’Krstić’’ značajno će uticati na turističku ponudu našeg mesta, a na zvaničnom sajtu Turističke organizacije Bele Palanke ubrzo će se naći kao novi turistički lokalitet.

Miloš Lilić

‘’Odmah ćemo krenuti u izradu promotivnog materijala etno kuće kako bi turisti mogli da posete ovo mesto i upoznaju se sa nekadašnjim načinom života.Hvala porodici Krstić i Draganu koji su radili na uređenju ove kuće i prikupljanju predmeta’’ kaže Miloš Lilić, direktor TO Bele Palanke.

Otvaranju etno kuće prisustvovao je predsednik opštine Bela Palanka Goran Miljković.

Goran Miljković

’’Ovo je značajan dan za Belu Palanku i novi početak za razvoj turizma našeg mesta. Ovo je dobar primer i drugim ljudima da se okrenu etno turizmu, a lokalna samouprava pružiće svaku vrstu podrške svakom ko se opredeli za ovako nešto. Ideja je da uz pomoć Ministarstva poljoprivrede i IPARD programa pomognemo Krstiću da još više uredi ovaj kompleks’’,kaže Goran Miljković.

Etno kuća Krstić

U dvorištu su smešteni poljoprivredni alati, a u posebnom delu su čeze, trijer za žito, zaprežne saonice, ali još mnogo predmeta koji su nekada bili u upotrebi.Da je Krstić vodio računa o svakom detalju,govori i to što je svaki predmet u ovoj kući smešten baš tamo gde mu je i mesto.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde