Naslovna Društvo Pešaci najveći razlog nezgoda u Knjaževačkoj – ocena Saveta za bezbednost saobraćaja

Pešaci najveći razlog nezgoda u Knjaževačkoj – ocena Saveta za bezbednost saobraćaja

0
PODELI
Sednica saveta za bezbednost grada Niša foto: Grad Niš đ

Na današnjoj sednici Saveta za bezbednost saobraćaja u Nišu razmatralo se na koji način je moguće unaprediti bezbednost u Knjaževačkoj ulici. U ulici, koju mnoge Nišlije nazivaju i „Ulicom smrti“, poslednjih meseci se sve češće se dešavaju saobraćajne nezgode.

Savet je utvrdio da su pešaci najčešći razlog za nezgode koje se dešavaju i u skladu s tim će i mere biti prilagođene, u vidu bolje signalizacije pešačkih prelaza i postavljanja dodatnih rada za merenje brzine.

Prevelika brzina i nepropisno prelaženje ulice neretko dovode i do smrtnih slučajeva u ovoj ulici. Gradonačelnica Niša je nedavno najavila da će postavljanje razdelnih ostrva biti u planu tek za 2024. godinu.

Savet za bezbednost saobraćaja predlaže da se četiri rizična pešačka prelaza dodatno obeleže svetlosnom signalizacijom.

„Na današnjoj sednici Saveta za bezbednost saobraćaja razmatrali smo sva rešenja za povećanje bezbednosti učesnika u saobraćaju u vrlo prometnoj Knjaževačkoj ulici. U pojačanoj kontroli nadležnih utvrđeno je da su najveći broj prekršaja od početka godine ipak pravili pešaci. Predlog je da četiri rizična pešačka prelaza budu svetlosnom signalizacijom dodatno obeležena. Uz postojeće, biće instalirano nekoliko dual radara za merenje brzine i beleženje saobraćajnih prekršaja“, navode iz Saveta za bezbednost.

U saopštenju se navodi da će dugoročno rešenje, planirano za narednu godinu, razraditi Zavod za urbanizam. Ono će podrazumevati uvođenje biciklističke staze i verovatno razdelnih ostrva na kojima bi trebalo da bude izmešteno ulično osvetljenje.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde