Naslovna Društvo Tim niških lekara sa četiri klinike spasio odsečenu desnu šaku muškarcu koga...

Tim niških lekara sa četiri klinike spasio odsečenu desnu šaku muškarcu koga je povredio cirkular prilikom seče drva

0
PODELI
Tim UKC NIŠ, dr Goran Đorđević spec.plastične i rekonstruktivne hirurgije dr Nemanja Stepanović spec.vaskularne hirurgije, foto:UKC NIŠ

Tim niških lekara sa četiri klinike uspeo je da spase ruku Zoranu Cekiću starom 64 godine koji je zadobio tešku povredu prilikom sečenja ogrevnog drveta kada mu je cirkular u nedelju u jutarnjim satima odsekao desnu šaku. Niške lekare predvodio je hirurg Goran Đorđević, koji kaže da je operacija od šest i po sati bila uspešna i da je ruka pacijenta u dobrom stanju, prokrvljena i da pacijent na sreću neće ostati invalid.

Zoranova ruka je u nedelju u 11 sati kada se povreda dogodila i kada je transportovan u univerzitetski klinički centar  bila bez funkcije i držala se na delu kože. Sada Zoran ima toplu, prokrvljenu, vitalnu odnosno funkcionalnu šaku i neće ostati invalid zahvaljujući timu lekara hirurgu Goranu Đorđeviću, ortopedu Ivanu Miciću, vaskularnom hirurgu Nemanji Stepanoviću i anestiozologu Snežani Ljubomirović.

Zoran Cekić, foto:GP018

Lekari kažu da se na godišnjem nivou dogodi oko 30 povreda tokom sezonskih radova sa teškim mašinama . Prva operacija šake urađena je ovde daleke 1993. godine, ali jeste prva mladom vaskularnom hirurgu Nemanji Stepanoviću, bez koga bi, kako kaže dr. Đorđević bi ishod operavije bio neizvestan.

Hirurg Goran Đorđević ističe da se na niškoj klinici svakodnevno rade komplikovane operacije, ali je ujedno i ukazao da im nedostaje elektronski mikroskop za operacije prstiju.

Đorđević dodaje da će Zoran Cekić za oko mesec dana imati taktilni osećaj šake i da je pred njim period duže rehabilitacije nakon koje će moći da je koristi.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde