Naslovna Društvo Natalia Gabrišova i „niške princeze“ predstavile balske haljine inspirisane Karlovim mostom

Natalia Gabrišova i „niške princeze“ predstavile balske haljine inspirisane Karlovim mostom

0
PODELI
Natalia Gabrišova i „niške princeze“ foto: GP018

„Mostovi koji spajaju“ – naziv je izložbe i modne revije na kojoj su prikazane kreacije niških dizajnera, koje su inspirisane simbolom Češke, Karlovim mostom. Pored raskošno ukrašenih balskih haljina, devojke su nosile i nakit, koji je ručno pravljen. Ovaj događaj je uveličala svetski poznata manekenka Natalia Gabrišova, ali i Nišlijke, koje su sa puno uspeha predstavljale svoj grad na međunarodnim takmičenjima u lepoti.

Izložba Natalia Gabrišova i „niške princeze“ foto: GP018

Prvi dan predstavljanja češke kulture u Nišu je počeo izložbom balskih haljina, koje su šivene u studiju Svetlane Stoiljković u Nišu. Ovo će biti jedina izložba u Srbiji, a svoje putovanje nastavlja predstavljanjem u Bratislavi i zatim i u Pragu.

Izložbu je otvorila Natalia Gabrišova, koja ja izrazila veliko zadovoljstvo izgledom unikatnih haljina sa unikatnim nakitom.

Natalia Gabrišova foto: GP018

„Ovo je izložba balskih haljina, koje su ručno pravljene. Svaki model je unikatan i svaki detalj je ručno napravljen. Pored modne revije biće i puno nakita, koji su takođe ručno napravljeni i sve to je unikatno i inspirisano Karlovim mostom iz Praga, što je vrlo zanimljivo“, poručila je Natalia Gabrišova, svetski priznata manekenka, koja je i te kako upoznata sa srpskim običajima.

„Svog supruga Srbina sam upoznala u Slovačkoj. On je puno godina tamo radio, tako da smo počeli i da živimo zajedno. On je počeo opet da slika, došli smo ovde kako bismo opet započeli svoj kreativni život, život u prirodi. On je počeo da slika, ja sam modeling malo smanjila i počela sam više pažnje da pridajem našem zajedničkom životu“, dodala je Natalia,

U dva kruga predstavljanja balskih haljina, kreacije inspirisane Karlovim mostom je prošetala i Nišlijka Venera Stanisavljević. Ona otkriva da se devojke zbog haljina i lokacije osećaju kao princeze.

„Svaki komad haljine i svaka devojka u njima je kao princeza. Ovo je nešto što je rađeno u čast srpsko-češkog prijateljstva i stvarno se sve osećamo kraljice i princeze, tako da će se ljudi uveriti da možemo da stanemo na crtu sa svetskim dizajnerima i trendovima“, izjavila je Venera.

Izložba Natalia Gabrišova i „niške princeze“ foto; GP018

Ona je učestvovala na izboru za „Miss Srbije, gde je osvojila titulu „Miss teen international“. Prošle godine je u Indiji je bila u prvih pet, dok je ove godine osvojila treće mesto u svetu i prvo u Evropi. Ponosno nosi i lentu sa natpisom „Miss glam world“, za koju su zaslužni njen temperament, energija i ličnost, kako ona navodi.

Aleksandra Barton foto: GP018

Aleksandra Barton iz Asocijacije srpsko-češkog prijateljstva „Beseda“ navodi da ova izložba savršeno odgovara obeležavanju jubileja Tvrđave od 300 godina.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde