Naslovna Društvo „Medijanino kulturno leto“ završeno uz „Tropiko bend“ – Svetosavski park mali za...

„Medijanino kulturno leto“ završeno uz „Tropiko bend“ – Svetosavski park mali za Medijanine koncerte

0
PODELI
Tropico Band foto: GO Medijana

Još jedna od manifestacija u organizaciji Gradske opštine Medijana pokazala je da Svetosavski park postaje mali za koncerte koje organizuje najveća niška opština. Sinoćni nastup „Tropiko benda“ okupio je više hiljada ljubitelja muzike na otvorenom i pokazao da Medijanino kulturno leto ne gubi, već iz godine u godinu dobija na popularnosti.

Veče pre toga Nišlije su imale priliku da slušaju hitove u izvođenju Željka Šašića i niških Mambi.

Željko Šašić foto: GO Medijana

Dvodnevni program ispunjen je radionicama starih zanata za najmlađe, koje je opština organizovala u saradnji sa Udruženjem za negovanje tradicije „Višnja“, pod nazivom „Višnja u Medijani“.

Medijana kulturno leto druženje sa najmlađima foto: GO Medijana

Više od dvestotine mališana učestvovalo je u izradi, oslikavanju i ukrašavanju magneta, slikanju stakla vitraž tehnikom, učenju dekupaž tehnike, kao i drevne tehnike izrade predmeta od vune. Najmlađima su podeljene knjige Festivala dečijeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu i svako je svoj ručni rad poneo kući. Podrška manifestaciji ove godine bila je kompanija „Avon“.

Prvo „Medijanino kulturno leto“ održano je 2006. godine, svake godine okuplja veliki broj posetilaca i prepoznatljivo je po nastupu poznatih bendova i zvučnih imena iz oblasti svih žanrova muzike.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde