Naslovna Društvo Organizovana akcija davanja krvi u Gradskoj upravi: Prilika da zaposleni pokažu humanost

Organizovana akcija davanja krvi u Gradskoj upravi: Prilika da zaposleni pokažu humanost

0
PODELI

Skupština Grada Niša je u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi u Nišu organizovala redovnu akciju dobrovoljnog davanja krvi prostorijama Gradske uprave i Skupštine Grada Niša. Ovo je prilika da zaposleni u gradskoj vlasti pokažu humanost i pomognu nekome. Među zaposlenima u Gradskoj upravo je do 50 redovnih davalaca.

Kao primer svojim kolegama i saradnicima predsednik Skupštine Boban Džunić je, kao redovni davalac, odlučio da i danas donira krv.

Dr. Boban Džunić, foto:GP018

„Zahvaljujem v. d. direktoru Zavoda za transfuziju krvi Niš doktoru Zoranu Stanojkoviću na ovoj plemenitoj akciji. Želim i da pozovem naše sugrađane da nam se pridruže. Poznato je da je u letnjem periodu otežano kontinuirano prikupljanje dovoljnih količina krvi, te je ovo prilika, ne samo da utičemo na podizanje svesti o dobrovoljnom davalaštvu, već i da našim plemenitim činom i humanim gestom nekome spasimo život“, poručio je predsednik Skupštine.

Prvi čovek Zavoda transfuziju krvi u Nišu navodi da je među zaposlenima u Gradskoj upravo 30 do 50 redovnih davalaca krvi, koji daju krv dva puta godišnje.

Zoran Stanojković, foto:GP018

„Ovo je jedna od naših redovnih aktivnosti kojoj se pridružuju svi redovni davaoci koji su zapošljeni u Skupštini Grada. Nadam se da će odziv biti dobar i da će se tim humanim gestom pomoći svima kojima je krv neophodna. U Skupštini Grada ima 30 do 50 redovnih dobrovoljnih davalaca krvi koji dva puta godišnje daju krv, što nam je jako značajno za lečenje pacijenata“, rekao je v. d. direktora Zavoda za transfuziju krvi.

Foto:GP018

Do 11 časova prikupljeno je 16 jedinica krvi. Akciji dobrovoljnog davanja krvi u prostorijama Gradske uprava odazvala se i zamenica gradonačelnice Dušica Davidović.

Zoran Stanojković je dodao da se završetkom godišnjih odmora povećava i broj operacija, samim tim i količina potrebnih jedinica krvi. Pozvao je građane da se odazivaju u velikom broju odazivaju redovnim akcijama Zavoda, kako bi frižideri za čuvanje krvi bili puni i spremni za pacijente.

Foto:GP018

Za sedam meseci prikupljeno je čak 27.000 jedinica krvi, što je prema rečima Stanojkovića, najveći broj od 1945. otkada postoji Zavod.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde