Naslovna Društvo Meštani ulice Babičkih odreda dobijaju vodu i kanalizaciju

Meštani ulice Babičkih odreda dobijaju vodu i kanalizaciju

0
PODELI

Nakon više od pola veka meštani ulice Babičkih odreda u opštini Palilula dobiće vodovodnu i kanalizacionu mrežu. Nekadašnje Goričko vinogorje je sada mesto života mnogih Nišlija, koji su do sada morali da koriste vodu iz bunara i imali su brojne probleme sa septičkim jamama.

Građani tog dela Niša su još od 1980-ih godina samoinicijativno i svojim finansijama plaćali bandere, kablove i trafo-stanicu. Grad im je konačno izašao u susret te su danas počeli radovi na postavljanju vodovodne i kanalizacione mreže.

Bratislav Vučković, foto:GP018

Posle 50 i više godina i ova ulica je doživela taj trenutak da se kanalizaciona mreža proširi i na ovom prostoru. Veliki broj naših sugrađana je ovde zasnovao svoje porodice i egzistenciju u našem gradu. Nekada je ovde bilo poznato Goričko vinogorje, a sada je ovo jedan prijatan prostor za život građana Niša“, izjavio je Bratislav Vučkovič, predsednik GO Palilula.

Foto:GP108

On je dodao i da će poprečne ulice koje vode ka Vlaškom putu do kraja godine dobiti grebani asfalt, kao privremeno rešenje.

Josif Cvetanović iz ulice Oskara Daviča, koja se nalazi u produžetku ulice Babičkih odreda, navodi da su do sada imali dosta problema sa septičkim jamama i da će ovim njihovi problemi biti rešeni.

Josiv Cvetanović, foto:GP108

Njegov komšija Radisav se podseća kako su sami morali da plaćaju infrastrukturu za uvođenje struje.

Radisav Cvetanović, foto:GP018

„Samo naša kuća je bila od 1926. godine. 1980. godine je bila akcija gde je svako platio po dve bandere, trafo stanicu i kablove. Struju smo dobili 1983. godine. Samo kanalizaciona mreža nam je falila. U svemu smo učestvovali finansijski“, rekao je Radisav Cvetanović.

Iz Direkcije za izgradnju poručuju da se u ovom trenutku, pored ove ulice, radi u svih pet opština.

Zoran Prokić, foto:GP108

Pored ove ulice radimo i kod kineske fabrike „Jusei“, u ulici Vukašina Mrnjavčevića radimo trenutno kanalizacionu mrežu. U ulici Žike Mitrovića radimo vodovodnu mrežu, u ulici Narodne medicine u opštini Crveni Krst takođe radimo vodovodnu mrežu i Učitelj Tasinoj ulici danas počinjemo kompletno otvaranje radova, pripremni radovi su završeni“, izjavio je v. d. direktora Direkcije za izgradnju Zoran Prokić i dodao da će svi radovi biti završeni u predviđenim rokovima.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde