Naslovna Društvo Uoči Dana mladih Kancelarija za mlade Grada Niša otvorila svoja vrata za...

Uoči Dana mladih Kancelarija za mlade Grada Niša otvorila svoja vrata za sve mlade

0
PODELI
Mario Cekić i Lazar Petrović foto: GP018

Sutra se obeležava Međunarodni dan mladih, pa je tim povodom niška Kancelarija za mlade organizovala Dan otvorenih vrata gde mladi mogu da dođu i iznesu svoje ideje, predloge i probleme.

Mario Cekić iz Kancelarije za mlade Grada Niša, koja je prošle godine obeležila 10 godina svog postojanja, ističe da je ovo prilika da se mladi dodatno upoznaju sa radom Kancelarije i prilika da oni dodatno oslušnu njihove potrebe, ideje, predloge i probleme.

Zahvalnice, priznanja sertifikati foto: GP018

S obzirom na to da je Niš univerzitetski grad, studenti često imaju problema sa adekvatnom praksom tokom studiranja.

Mario Cekić foto: GP018

„Ako posmatramo u toku obrazovanja, najčešći problem je neadekvatna praksa, koju fakulteti neretko ne organizuju. Kao Kancelarija smo prošle i ove godine organizovali studentsku stručnu praksu u lokalnoj samoupravi za studente završnih godina“, poručio je Mario Cekić.

Mario Cekić foto: GP018

On je dodao da će ta praksa biti organizovana i naredne godine za oko 50 studenata uz pomoć Univerziteta u Nišu i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave. Organizuju i dodatne obuke, koje pomažu mladima da steknu dodatna znanja nakon fakulteta.

Lazar Petrović foto: GP018

„Imamo još pet kancelarija za mlade svih gradskih opština, koje su veoma aktivne. Upravo uoči Međunarodnog dana mladih, nama je malo važniji Dan mladih grada Niša 1. septembra, Kancelarija za mlade Gradske opštine Pantelej je organizovala posetu lokalitetu Medijana“, rekao je Lazar Petrović, predsednik Kancelarije za mlade.

On je dodao da će se pored Dana otvorenih vrata, dan posvećen mladima obeležiti i sutra humanitarnim turnirom u „Rovčetu“.

KZM Crveni Krst Dođi na rovče

Grad je ove godine izdvojio pet miliona za projekta mladih. Konkurs je u toku, a prošle godine je oko 20 projekata finansiramo preko gradskog konkursa.

Uoči Dana mladih, Kancelarija za mlade Grada Niša je dobila potvrdu Ministarstva da će finansirati novi projekat za izradu strategije za mlade.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde