Naslovna Društvo Razdelna ostrva u Knjaževačkoj ostavljena za 2024. godinu, za sada samo signalizacija

Razdelna ostrva u Knjaževačkoj ostavljena za 2024. godinu, za sada samo signalizacija

0
PODELI

U Knjaževačkoj ulici u opštini Pantelej, koju mnoge Nišlije nazivaju „Ulicom smrti, poslednjih meseci se sve češće dešavaju saobraćajne nesreće. Prevelika brzina i nepropisno prelaženje ulice neretko dovode i do smrtnih slučajeva. Gradonačelnica Niša je najavila da će postavljanje razdelnih ostrva biti u planu za 2024. godinu.

Krajem jula meštani ove ulice su blokirali pešački prelaz, kako bi ukazali na nebezbednost. Gradonačelnica Sotirovski je otkrila da je još početkom godine razmatrano da se Knjaževačka ulica uredi, kako bi bila bezbednija.

Dragana Sotirovski, foto:GP018

Još početkom godine smo razmatrali Knjaževačku ulicu zajedno sa strukom, sa Direkcijom, Urbanizmom i sa saobraćajcima. U tom trenutku je bilo potrebno nekih 220 miliona za izgradnju razdelnih ostrva, koja bi ta ulica trebalo da ima, pošto je postala jako opasna. Bez razdelnih ostrva vrlo je teško rešiti bilo šta u Knjaževačkoj ulici, osim eventualno dodatne signalizacije, koja bi trebalo da upozorava vozače da smanje brzinu. Nama je pomoć saobraćajne policije više nego neophodna“, poručila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Međutim, pre postavljanja razdelnih ostrva, neophodna je rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže, zbog plavljenja pojedinih delova ulica, dodala je Sotirovski i istakla da će rekonstrukcija ove ulica biti u planu u 2024. godini, kako bi se „dobro proračunalo koliko je para potrebno“.

Za sada će biti postavljena vertikalna, horizontalna i svetlosna signalizacija, koja će upozoravati vozače da prilagode brzinu. Gradonačelnica je dodala i da će „Oko sokolovo“ pojačati aktivnost u toj ulici.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde