Naslovna Društvo Jubilarni 20. po redu „Dani bureka“ u Nišu od 17. do 20....

Jubilarni 20. po redu „Dani bureka“ u Nišu od 17. do 20. avgusta

0
PODELI
Dani Bureka 2023

U Nišu se i ove godine od 17. do 20. avgusta održava tradicionalna gastro-turistička manifestacija „Dani bureka“. Ovaj događaj ima za cilj promociju tradicionalnih, domaćih specijaliteta koji izdvajaju Niš iz bogate gastronomske ponude Srbije.

Niš svake godine posvećuje nekoliko dana promociji ovog tradicionalnog niškog doručka koja svake godine privlači sve veći broj građana i turista. Za vreme ove manifestacije možete na jednom mestu probati najbolji burek koji nude niški pekari, ali i burek koji spremaju majstori iz drugih zemalja.

Organizatori manifestacije „Dani bureka“ najavljuju učešće oko 10 pekara iz Niša, kao i goste iz Kruševca i Bugarske.

Burek sa sirom, mesom ili spanaćem, pa i slatki burek, kao i bogati prateći umetnički program, samo su deo ovog četvorodnevnog gastro-festivala.

Manifestacija se održava na keju kod Oficirskog doma u periodu od 17. do 20. avgusta od 18 časova do ponoći.

Posetioce očekuje bogat kulturno-umetnički i zabavni program, kao i dečiji program svakog dana od 19 do 21 časova, nakon čega nastupaju kulturno-umetnička društva.

Organizator manifestacije je udruženje Unija pekara Niš, uz podršku Grada Niša, Gradske opštine Medijana, Gradske opštine Palilula i Društva umetnika „Svetionik“.

Bogatstvo niške kuhinje potiče od njegovog geografskog položaja i uticaja različitih kultura koje su se vekovima spajale na ovom području. Burek u okrugloj tepsiji je jedan od specijaliteta koji je u Niš doneo carigradski pekar Mehmed Oglu još 1498.godine i od tada pa do danas postao je omiljeni doručak Nišlija.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde