Naslovna Društvo Virus Zapadnog Nila potvrđen i u Nišu: Pacijentkinja u UKC Niš u...

Virus Zapadnog Nila potvrđen i u Nišu: Pacijentkinja u UKC Niš u teškom stanju

0
PODELI
Komarci

Univerzitetsko-klinički centar Niš potvrdio je da je na Infektivnom odeljenju hospitalizovana 73-godišnja pacijentkinja, kod koje potvrđen virus Zapadnog Nila. U obaveštenju se navodi da je ona u teškom stanju i da ima upalu moždanih ovojnica i da se nalazi na asistiranoj ventilaciji.

Pacijentkinja stara 73 godine, koja je hospitalizovana u UKC Niš na Klinici za infektivne bolesti, ima ozbiljnu formu bolesti sa upalom moždanih ovojnica. Usled postojeće bolesti pluća, zbog kvalitetnije razmene gasova, a usled teškog opšteg stanja, pacijentkinja je na asistiranoj ventilaciji. Prisustvo virusa kod ove pacijentkinja potvrđeno je u nadležnoj laboratoriji u Beogradu“, navodi se u obaveštenju Kliničkog centra Niš.

Oni napominju da pacijenti sa virusom Zapadnog Nila nisu pretnja po okolinu tj. nisu zarazni, jer se virus ne prenosi sa čoveka na čoveka

U obaveštenju se navodi i da je virus Zapadnog Nila na našim prostorima prisutan više od 10 godina. Radi se o virusu koji slobodno cirkuliše u prirodi, rezervoar su ptice, a prenosioci komarci. 80% zaraženih pacijenata nema nikakve simptome.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde