Naslovna Društvo Rina i Riko – egzotični stanovnici Niša atrakcija vašara u Niškoj Banji

Rina i Riko – egzotični stanovnici Niša atrakcija vašara u Niškoj Banji

0
PODELI
Riko i Rina foto: GP018

Kao i svake godine, posetioci i meštani Niške Banje, svakog 2. avgusta uživaju u vašaru koji je organizovan povodom opštinske slave Sveti Ilija. Pored brojnih štandova i muzičkih nastupa, ove godine pažnju mnogim posetiocima su privukli papagaji, tačnije are, Rina i Riko.

Liturgija u hramu Svetog Ilije foto: GP018

Jučerašnja proslava krsne slave Niške Banje započeta je u hramu Svetog proroka Ilije, Svetom liturgijom, kojoj je načelstvovao episkop niški Arsenije.

Preventivni pregledi Bazar Zdravlja Niška Banja foto: GP018

Tokom dana je održan Bazar zdravlja, a kasnije su brojni posetioci imali priliku da vide razne zanimljivosti i kupe nešto za uspomenu na brojnim štandovima. Jedan štand je bukvalno dozivao posetioce, a to je glas „pričljivih“ ara, Rine i Rika.

Riko i Rina foto: GP018

„Imamo plavo-žutu i crvenu aru. Zovu se Rina i Riko. Ljudi super reaguju kada ih vide. Ove godine smo prvi put došli i super su reakcije. Imamo i guštere, male zmije, koje su zanimljive deci. Prikazivao sam papagaje na dosadašnjim manifestacijama, kao što je „Roštiljijada“, u Sokobanji, Vrnjačkoj Banji, a u Niškoj smo prvi put“, kaže njihov vlasnik.

Iako are u prirodnom staništu žive u Južnoj i Centralnoj Americi, Rina i Riko su rođeni u odgajivačnici u Aleksandrovcu, a svoj životni vek provode u Durlanu u Nišu.

Njihov vlasnik navodi da nisu teški za održavanje. Prema njegovim rečima, neophodni su samo dobri uslovi za čuvanje, tj. veliki kavez.

Vašar u Niškoj Banji foto: GP018

Posetioci su mogli sinoć da uživaju i u defileu i koncertu KUD „Teslino kolo“, kao i u muzici izvođača iz Niša Nenada Kostova.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde