Naslovna Društvo SILA PRATI HRABRE: OMOGUĆIMO EDUKATIVNI KAMP MLADIMA BEZ RODITELJSKOG STARANJA

SILA PRATI HRABRE: OMOGUĆIMO EDUKATIVNI KAMP MLADIMA BEZ RODITELJSKOG STARANJA

0
PODELI
foto: Džedajski pokret

Da li znate da samo 3% mladih odraslih bez roditeljskog staranja upiše fakultet? Zabrinjavajući je i podatak da tek nešto više od trećine dece (36%) iz domova redovno pohađa osnovnu i srednju školu, a manje od 5% je onih koji su završili školovanje i traže posao?

Kao Džedajski pokret iz Niša, osećamo odgovornost da pomognemo mladima bez roditeljskog staranja da prevaziđu ograničenja koja su postavljena pred njih i da kroz niz edukativnih radionica otkriju svoje veštine i talente.

Kamp “Sila prati hrabre”, koji će biti organizovan na Vlasinskom jezeru u periodu od 11. do 17. septembra, pružiće polaznicima priliku da steknu nova znanja i alate, unaprede svoje veštine i ostvare značajna poznanstva koja će im biti dragoceni resursi u njihovom budućem razvoju. Petnaestoro polaznika ovogodišnjeg kampa dolaze iz: Niša, Aleksinca, Ražnja, Svrljiga, Doljevca, Leskovca, Bojnika, Vlasotinca i Pirota.

Programske aktivnosti su koncipirane na način da je veća pažnja posvećena mentalnom zdravlju mladih i digitalnoj detoksikaciji u prelepom ambijentu divlje prirode Vlasine, a sekundarno će se raditi na razvoju njihovih soft skills veština koje su primarno neophodne u njihovom periodu odrastanja. Kroz radionice koje će biti održane tokom kampa, polaznici će imati priliku da se upoznaju sa oblastima kao što su mentalno zdravlje, asertivna komunikacija i aktivno slušanje, preduzetništvo, javni nastup, upravljanje vremenom, definisanje ciljeva i prioriteta.

Kamp će biti interaktivan i inspirativan, pružajući polaznicima mogućnost da rade u grupama, razmenjuju ideje i iskustva i podržavaju jedni druge u njihovom ličnom razvoju.

foto: Džedajski pokret

Projekat “Sila prati hrabre” organizujemo po treći put u saradnji sa Centrom za Porodični Smeštaj i Usvojenje (CPSU) iz Niša. Sa zadovoljstvom ističemo da su učesnici prethodnih kampova postigli značajne rezultate:

→ Postižu bolje rezultate u srednjoj školi

→ Donose odluke da nastave dalje školovanje na fakultetu

→ Postaju proaktivni

→ Inspirisani su da pronađu stalno zaposlenje

Najveći uticaj projekta “Sila prati hrabre” je inicijativa mladih polaznika sa prethodnih kampova da formiraju neformalnu grupu “Štit” s voljom da osmisle aktivnosti i programe koji će se odnositi na osnaživanje i vršnjačku edukaciju usmerenu na osetljivu ciljnu grupu iz koje su i sami proizašli.

Naši partneri iz CPSU, pridružiće se našem timu fasilitatora koji i nakon trogodišnjeg iskustva na ovom projektu svake godine rade na unapređenju kampa. Ove godine, pored brojnih predavača čijim će radionicama prisustvovati svi polaznici kampa, kampu će prisustvovati i tim psihologa i psihoterapeuta iz Kluba za mentalno zdravlje. Svi zajedno, kroz istraživanje potreba mladih, usvojili smo koncept koji prati trendove i realne potrebe korisnika projekta.

foto: Džedajski pokret

Uz podršku građana i građanki smo već omogućili održavanje kampa za mlade tokom 2019. i 2021. godine.

Pridružite nam se u našem nastojanju da pružimo podršku mladima bez roditeljskog staranja i zajedno stvojimo bolju budućnost za njih!

Za realizaciju kampa neophodno je sakupiti 593.690 RSD koji će pokriti sledeće troškove:

→ Promocija kampa: 10.000 RSD

→ Transport učesnika: 45.000 RSD

→ Transport organizatora: 18.000 RSD

→ Transport edukatora iz Niša: 20.000 RSD

→ Transport edukatora iz drugih gradova Srbije: 20.000 RSD

→ Smeštaj i ishrana na bazi punog pansiona: 390.000 RSD

→ Materijal za radionice (flip chart, papiri za flip chart, flomasteri, markeri, bojice, papiri): 34.000 RSD

→ Osveženje na radionicama (sokovi, čajevi, kafe, čaše, kašičice, šećer): 13.690 RSD

→ Lekovi i medicinska sredstva: 5.000 RSD

→ Poklon paketi za učesnike (majice, aluminijumske flašice, rokovnici, hemijske olovke): 38.000 RSD

Kamp za mlade bez roditeljskog staranja možete podržati donacijom putem platforme Donacije.rs ili direktnom uplatom na tekući račun Džedajskog pokreta:

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde