Naslovna Društvo Bazar zdravlja u Niškoj Banji – jedinstvena prilika za brze zdravstvene preglede

Bazar zdravlja u Niškoj Banji – jedinstvena prilika za brze zdravstvene preglede

0
PODELI
Bazar zdravja Niška Banja foto: GP018

Dom zdravlja Niš je uz pomoć Gradske opštine Niška Banja, organizovao Bazar zdravlja u okviru krsne slave ove opštine, Svetog Ilije. Prisutan je veliki broj medicinskih službi, te posetioci Niške Banje i sami meštani mogu da provere pritisak, nivo šećera, ali i da pregledaju mladeže i dobiju razne savete.

Niški Dom zdravlja već 12 godina organizuje bazare u svih pet niških opština. Nakon bazara u Niškoj Banji, biće održani i u Medijani i Crvenom Krstu.

Milorad Jerkan foto: GP018

„Bazar zdravlja nam služi da sve naše pacijente iz našeg grada upoznamo, i da vide da odlazak kod lekara nije bauk i da razgovaramo sa njima. Tu je i stomatološka služba, koja čak i starijim ljudima objašnjava kako treba prati zube, ali i mlađima uz pomoć lutke. Starijima daju savete oko nameštanja proteza. Tu je Patronažna služba, gde je i najveća gužva trenutno, jer se pokazuje kako se vrši samopregled dojki, koji žene mogu da rade kod kuće“, poručio je direktor Doma zdravlja Niš Milorad Jerkan.

On je otkrio da je Dermatološka služba do ovog trenutka izvršila preko 80 pregleda mladeža, i da je primećeno nekoliko potencijalno opasnih mladeži, što ukazuje koliko je Bazar zdravlja važan.

Preventivni pregledi Bazar Zdravlja Niška Banja foto: GP018

Najveći broj zainteresovanih za ovaj bazar su penzioneri. Jedna od posetiteljki je poručila kako ne ide često kod lekara, pa joj je ova prilika idealna da proveri pritisak i stanje srca, dok je druga dobila, kako ona kaže, dragocene savete za uklanjanje kamenca.

Zoran Jovanović foto: GP018

„Saradnja Doma zdravlja i Gradske opštine Niška Banja je na zavidnom nivou, ne samo zbog Bazara zdravlja, koji se svake godine održava na današnji dan, već i zato što ekipe lekara Doma zdravlja u toku cele godine obilaze naše građane u svim mestima na teritoriji Opštine Niška Banja, pa čak i onim najudaljenijim mestima i pruža im zdravstvene usluge“, izjavio je Zoran Jovanović, zamenik predsednika Skupštine GO Niška Banja.

Nenad Kostov foto: privatna arhiva

Večeras je Niška Banja pripremila kulturno-umetnički program, koji će izvesti kulturno-umetnička društva iz Niške Banje, nakon čega sledi koncert Nenada Kostova.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde