Naslovna Društvo Sotirovski: Grad ne može da utiče na cenu privatnih vrtića

Sotirovski: Grad ne može da utiče na cenu privatnih vrtića

0
PODELI

Mnogi roditelji su izrazili zabrinutost zbog cena privatnih vrtića. Gradonačelnica je poručila da Grad Niš ne može da utiče na cene privatnih vrtića, ali može da da subvencije za boravak dece u iznosu od 14.800 dinara.

Čak oko 600 dece u ovom trenutku čeka na upis u vrtić. Stoga su mnogi roditelji primorani da decu upisuju u privatne vrtiće, za čiji upis dobijaju gotovo 15.000 dinara od Grada, što je prema rečima gradonačelnice, više i od Beograda i Novog Sada.

Subvencija Grada za upis u privatne vrtiće i boravak dece u privatne vrtiće je u ovom trenutku oko 14.800 dinara. Šta će privatni vrtići raditi i koliko podizati cenu na to Grad ne može da utiče. Naši sugrađani koji imaju dečicu u privatnim vrtićima moraju da budu svesni da Grad ne može da utiče na njihovu cenu, ali može da subvencioniše sa 14.800 i to je najveća cena u ovom trenutku u Srbiji. Dakle, plaćamo mnogo veće subvencije, nego Beograd ili Novi Sad“, poručila je Sotirovski.

Dragana Sotirovski foto: GP018

Ona je dodala da se u gradu otvaraju novi vrtići kako bi se lista čekanja smanjila. Istovremene je poručila da privatni vrtići pomažu u tome, jer bi u suprotnom ta lista bila veća.

Privatni vrtići su nama velika pomoć. Da nema privatnih vrtića mnogo dece, koja su sada u privatnim vrtićima, ne bi imali gde da budu. Zbog toga se Grad odlučio, doduše za jedan drugačiji vid ugovora, koji može da bude kontrolisan. Podsetiću vas da je do 2021. godine bilo da mi dajemo vrtiću, bez obzira na to da li dete dolazi ili ne dolazi. Sada mi dajemo roditelju, i on je taj koji kontroliše koliko mu često dete pohađa vrtić u roku od mesec dana, a koliko ne“, rekla je gradonačelnica Niša i dodala da se na taj način vrši dvostruka kontrola, i vrtića i boravka dece.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde