Naslovna Društvo Na Univerzitetu u Nišu održana svečana promocija novih doktora nauka

Na Univerzitetu u Nišu održana svečana promocija novih doktora nauka

0
PODELI
Promocija doktora nauka na Univerzitetu u Nišu foto: GP018

Povodom obeležavanja Dana Univerziteta u Nišu i 58.godišnjice od njegovog osnivanja održana je svečana promocija novih doktora nauka. Rektor Univerziteta u Nišu, profesor dr Dragan Antić u najviši naučni stepen promovisao je kandidate sa Građevinsko- arhitektonskog, Elektronskog, Mašinskog, Medicinskog, Pravnog, Filozofskog, Fakulteta zaštite na radu i Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu, i Tehnološkog fakulteta u Leskovcu.

Rektor dr Dragan Antić foto: GP018

„Danas promovišemo 64 doktoranata sa naših 9 fakulteta koji su pred badležnim komisijama odbranili svoje doktorske disertacije i stekli zvanja doktora nauka u određenim oblastima. Naši kandidati su ostvarili značajne naučne rezultate prpoznatljive na globalnom nivou i publikovali svoje naučne rezultate u ozbiljnim časopisima širom sveta. Neki od njih će ostati da predaju na fakultetima u Nišu ali i na univerzitetima u Srbiji ili van Srbije“, kazao je rektor Univerziteta u Nišu, profesor dr Dragan Antić.

Dušan Aleksić je jedan od kandidata koji se priključuje novoj generaciji doktora nauka Univerziteta u Nišu. Dušan je već angažovan na Filozofskom fakultetu kao docent na Departmanu za komunikologiju i novinarstvo.

Dušan Aleksić foto: GP018

„ Tema mog doktorskog rada bila je izveštavanje lista Politika tokom prvog Balkanskog rata. Nauka je nešto gde sam se pronašao i sada radim posao za koji sam se školovao i koji volim a nadam se da ću u tom poslu pružiti svoj maksimum. Svakako da ovo nije maksimum u mojoj karijeri i postoje planovi za budućnost. Uvek sebi treba postavljati nove ciljeve i ići napred. toga cilj svakog od nas koji se bavi naukom treba da bude neki konkretan doprinos društvu i trudim se da kroz svoja istraživanja to dam. Ukoliko bar neko uspe da razvije kritičko mišljenje i duh ili da bar iz drugačije perspektive sagleda neke stvari, znaću da sam uspeo u tome“, kazao je Dušan Aleksić i dodao da je na putu do doktorskog zvanja bilo dosta i preispitivanja, odricanja kao i sumnji, ali kada se nešto radi iz ljubavi uvek se stiže do cilja.

Ivan Milić je doktorirao na Medicinskom fakultetu, odsek stomatologija. Bavio se pronalaženjem novih metoda u lečenju paradontopatije kao hronične bolesti. Njegov rad na doktorskoj disertaciji trajao je sekoliko godina a osim teorijskog dela bavio se i istraživanjem.

Ivan Milić foto: GP018

„ Istraživanje je trajalo sedam, osam godina, a u samom istraživanju učestvovalo je 160 pacijenata. I dalje planiram da se bavim i videćmo u kom će se smeru to dalje razvijati“, kaže Ivan Milić.

Dr Marko Zlatanović koji radi na Očnoj klinici UKC Niš bavio se stanjem kapilarne mreže unutar žute mrlje kod pacijenata sa dejabetesom.

dr Marko Zlatanović foto: GP018

„ Planovi za dalji rad su vezani za UKC Niš, za Očnu kliniku i pacijente. I sama tema je bila u korist naših pacijenata i da li možemo da im pomognemo pre nego što nastanu problemi“, istako je MarkaoZlatanović.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde