Naslovna Društvo Dušica Davidović otvorila skup proslave 30 godina lokalne demokratije na Balkanu u...

Dušica Davidović otvorila skup proslave 30 godina lokalne demokratije na Balkanu u Briselu

0
PODELI
Dušica Davidović foto: GP018

Zamenica gradonačelnice Niša Dušica Davidović je ispred Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope govorila na otvaranju skupa proslave 30 godina Agencije za lokalnu demokratiju na Balkanu (ALDA). Skup je održan u Briselu, a Davidović je govorila o rezultatima Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti, ali i o tome šta je Grad Niš učinio da poboljša lokalnu demokratiju.

Dušica Davidović je istakla joj je Kongres lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope ovim ukazao veliku čast, a samim tim i Gradu Nišu.

Dušica Davidović foto: GP018

„Velika čast i zadovoljstvo mi je ukazana od strane Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope u Strazburu da otvorim skup proslave 30 godina Agencije za lokalnu demokratiju na Balkanu (ALDA). Značajno je da napomenem da je ALDA prvu kancelariju otvorila upravo u Srbiji, u Subotici, a kasnije u Kragujevcu i Nišu. Takođe je važno istaći da je 8. i 9. juna u Briselu bilo govora o lokalnoj demokratiji, ne samo na Balkanu, nego uopšte u Evropi. Govorilo se o svim problemima koji tište države Evrope u cilju lokalne demokratije, potencijalnoj korupciji i svega onoga što je problem na nivou Saveta Evrope i članica Evropske unije“, kaže Dušica Davidović.

Kancelarija ALDA-e je iz Niša premeštena u Knjaževac, gde se radi sa mladima na osnaživanju lokalne demokratije.

U prvom delu svog obraćanja zamenica gradonačelnice Niša je govorila o rezultatima Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope u Strazburu. U drugom delu je govorila o radu Grada Niša sa mladima, Kancelarijom za mlade, o saradnji sa izvršnom vlašću i poboljšanju kvaliteta života građana.

Dušica Davidović foto: GP018

„Značajno je da je sama direktorka ALDA-e gospođa Antonela govorila da je imala izvanrednu saradnju sa Gradom Nišom, da je niz projekata koji su bili namenjeni Gradu i Srbiji upravo pokrenut iz našeg grada. Velika čast i za naš grad, ali i lično za mene da mogu da promovišem šta mi na ovom polju radimo“, dodaje zamenica gradonačelnice.

Ona je nedavno govorila na još jednom skupu, kada je takođe imenovana od strane Saveta Evrope. Tema tog skupa je bila migrantska kriza u Evropi, a ona je tom prilikom istakla šta je Niš radio tokom tog perioda, naročito na zbrinjavanju dece, koja su bila bez roditeljske pratnje i ličnih dokumenata.

Za kraj je navela da je izuzetno ponosna što je proslava bila u znaku Srbije i dodala je da je bilo ohrabrujućih reči, da Srbija krupnim korakom ide ka Evropskoj uniji.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde