Naslovna Društvo U Tvrđavi održano takmičenje u pružanju prve pomoći: Crveni krst godišnje obuči...

U Tvrđavi održano takmičenje u pružanju prve pomoći: Crveni krst godišnje obuči oko 30.000 građana

0
PODELI
foto; Crvei Krst

Niš je danas bio jedan od domaćina Međuregionalnog takmičenja ekipa Crvenog krsta u pružanju prve pomoći i realističkom prikazivanju povreda, stanja i oboljenja. Domaćin takmičenja je Crveni krst Niš.

Takmičenje, koje je održano na Letnjoj pozornici u Tvrđavi, je otvorio potpredsednik Crvenog krsta Srbije dr Milutin Mihajlović. Učestvovalo je oko 250 učesnika u 20 ekipa.

Svoja znanja i veštine pokazale su ekipe iz istočne i južne Srbije, odnosno iz Podunavskog, Braničevskog, Zaječarskog, Borskog, Nišavskog, Topličkog, Pirotskog, Jablaničkog i Pčinjskog okruga. Na samom početku, u revijalnom delu svoje veštine pokazale su ekipe petlića.

Prema rečima generalnog sekretara ove organizacije Ljubomira Miladinovića, Crveni krst u Srbiji svake godine obuči više od 30.000 građana različitih uzrasta i kategorija za pružanje prve laičke pomoći.

Crveni krst Srbije je humanitarna, nezavisna i dobrovoljna organizacija i jedino nacionalno društvo u Srbiji, osnovano 1876. godine na inicijativu dr Vladana Đorđevića, uglednog vojnog lekara.

Za prvog predsednika izabran je mitropolit Mihailo Jovanović, a Upravu je činilo nekoliko uglednih građana tadašnje Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde