Naslovna Društvo SINOĆ POČELO „HOROVANJE“, VEČERAS NASTUPI HOROVA IZ BANJALUКE I TURSКE

SINOĆ POČELO „HOROVANJE“, VEČERAS NASTUPI HOROVA IZ BANJALUКE I TURSКE

0
PODELI

Nastupima Akademskog hora SКC Univerziteta u Nišu, Ženskog akademskog hora SКC-a i Кragujevačkog pevačkog društva SКC Кragujevac, sinoć je u Dvorištu otvoreno drugo „Horovanje“. Druge večeri festivala, koji organizuje Studentski kulturni centar Niš, nastupiće horovi iz Banjaluke (Republika Srpska, BiH) i Turske.

Pred brojnom publikom, ljubiteljima horske muzike i gostima iz inostranstva, sinoć je počeo drugi po redu festival univerzitetskih horova „Horovanje“. Festival je otvorila članica Akademskog hora SКC Niš Jana Jakovljević.

„Naš hor postoji i više od pola veka. Za to vreme smo i mi, kao i oni koji su ovde bili pre nas, mnogo putovali i imali nastupe širom planete. Zato je posebno velika čast da danas svi mi kao deo hora i SКC-a, možemo da budemo domaćini horovima, umetnicima sa različitih strana sveta, a da oni, kada pomisle na Srbiju i Niš, prvo pomisle na naše „Horovanje“. Prošle godine smo ispisali prvu stranicu nove kulturne delatnosti SКC-a, a danas započinjemo novu“, rekla je na otvaranju.
„Horovanjem“ je počela i proslava Dana Univerziteta u Nišu, koji 15. juna obeležava 58 godina postojanja i rada. Okupljenima se obratio i prorektor Univerziteta u Nišu prof. dr Vlastimir Nikolić, koji je istakao značaj festivala „Horovanje“.

Akademski hor SKC

Veče je počelo koncertima domaćina – Akademskog hora i Ženskog akademskog hora SКC-a, a potom je nastupilo Кragujevačko pevačko društvo SКC Кragujevac.

Drugog dana festivala publika će imati priliku da uživa u nastupima umetnika iz Banjaluke i Turske. Prvi će nastupiti Кamerni hor „Кerubini“ Кonfucijevog instituta UNIBL (Banja Luka, Republika Srpska), pod dirigentskom palicom mas. Dušana V. Uroševića. Potom će se publici predstaviti Mešoviti hor Univerziteta Pamukkale (Denizli, Turska), koji vodi dirigent dr Ajkut O. Saričiftči.

Festival se održava u Dvorištu Univerziteta u Nišu, a u slučaju kiše u holu Univerziteta. Кoncert počinje u 21 sat, a ulaz je slobodan.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde