Naslovna Sve vesti Niš Ambasadorka Rumunije Silvija Davidoju u Nišu: Saradnja između Rumunije i Srbije uvek...

Ambasadorka Rumunije Silvija Davidoju u Nišu: Saradnja između Rumunije i Srbije uvek je bila na visokom nivou

0
PODELI

Ambasadorka Republike Rumunije, Silvija Davidoju, posetila je sa saradnicima Niš i sastala se u Gradskoj kući sa gradonačelnicom Draganom Sotirovski. Razgovaralo se o daljoj saradnji na putu Srbije ka Evropskoj uniji kao i saradnji u oblasti privrede posebno na polju energetske oblasti ali i u oblasti zelene agende. Očekuje se proširenje saradnje i u oblasti kulture i obrazovanja između dve zemlje, posebno sa Nišem kao univerzitetskim gradom.

Saradnja između Srbije i Rumunije uvek je bila na visokom nivou, a u narednom periodu ti odnosi mogu samo da se proširuju, rečeno je između ostalog prilikom posete.

Sa ambasadorkom Rumunije Silvijom Davidoju razgovarali smo u Gradskoj kući o jačanju svih oblika saradnje između rumunskih gradova i Niša. Radićemo na zajedničkim projektima ka Evropskim fondovima u okviru programa prekogranične saradnje, upoznali smo ambasadorku da smo grad sa povoljnim poslovnim okruženjem koji nudi odlične uslove investitorima, grad modernih tehnologija sa univerzitetom i Naučno tehnološkim parkom“, kazala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je istakla da Niš dosta radi po pitanju zelene agende sa posebnom akcentom na smanjenje zagađenja vazduha, ali i energetskoj efikasnosti objekata u gradu.

Ambasadorka Rumunije Silvija Davidoju i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski su se saglasile da Srbiju i Rumuniju povezuje zajedničko istorijsko nasleđe, kao i tradicionalno prijateljstvo, koje se ogleda u jakom bilateralnom odnosu, snažnoj ekonomskoj razmeni i prekograničnoj saradnji.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde