Naslovna Kultura PREMIJERA PREDSTAVE „VUК I SEDAM JARIĆA“

PREMIJERA PREDSTAVE „VUК I SEDAM JARIĆA“

0
PODELI

U sredu 7. juna u 19.30 održaće se premijera predstave „Vuk i sedam jarića“ reditelja Davora Dragojevića, koja je rađena po motivima istoimene bajke Braće Grim.

O predstavi:

„Vuk i sedam jarića“ jedna je od prvih bajki sa kojom se deca susreću. Pričaju im je mame, tate, bake, deke… A mi smo želeli da to učinimo na jedan drugi način – uz predivne lutke, odličnu muziku, lepu scenografiju i sjajnu glumačku igru. Bajkom o malim jarićima koji ostaju sami kod kuće i koji se suočavaju sa pretnjom strašnog vuka, mnogim devojčicama i dečacima koji prvi put dolaze u pozorište, a i onima koji su naša verna publika, približićemo lepotu pozorišne umetnosti i poslati snažne poruke o važnosti pravih Ljudskih vrednosti.

Zanimljivost predstavlja i što će se ovaj naslov prvi put naći na repertoaru Pozorišta lutaka.

Autorski tim: Tekst i režiju potpisuje Davor Dragojević, kreaciju i izradu scenografije, lutaka i kostima Кiril Vasilev. Кompozitor je Veselin Frenki Bogićević, lektor Nataša Ilić, a asistent režije Teodora Stojković.

Uloge tumače: Davorin Dinić, Marija Cvetković, Mirjana Đorđević, Srđan MiLJković, Jelena Đorđević i Teodora Stojković (k.g.).

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde