Naslovna Društvo Održane „Dečije igrarije“ – Družilo se i takmičilo 280 mališana

Održane „Dečije igrarije“ – Družilo se i takmičilo 280 mališana

0
PODELI

Sportska manifestacija „Dečije igrarije“, na kojoj je učestvovalo 280 mališana iz vrtića JPU Pčelica“, održana je na stadionu FK „Železničar“. Ovo je 22. po redu izdanje ove tradicionalne manifestacije.

Iako „Dečije igrarije“ imaju takmičarski karakter, akcenat je pre svega na zabavi i druženju mališana. Igrarije predškolaca su nadgledali vaspitači ustanove „Pčelica“, ali i medicinski radnici i stručni saradnici.

Foto:gp018

Ova sportska manifestacija se dugi niz godina održava u našoj ustanovi. Danas je na stadionu 280 mališana, 56 vaspitača, 28 sestara na preventivnoj zdravstvenoj zaštiti, stručnih saradnika, koji su organizatori ove divne manifestacije“, rekla je Roza Nikolić, stručni saradnik za fizičko vaspitanje.

Ona je dodala da je takmičenje podeljeno na pet disciplina. Prva disciplina je nabacivanje obručeva, druga je trka sa lopticama, zatim skok udalj, bacanje kamena s ramena i prenošenje vode.

Foto:gp018

Za pobednike su obezbeđeni pehari, a medalje će dobiti mališani koji zauzmu neko od prva tri mesta.

Pre četiri dana na stadionu „Čair“ je održana tradicionalna manifestacija „Plesom do znanja i zdravlja“, u organizaciji JPU „Pčelica“ Niš, gde je gotovo četiri hiljade dece zaplesalo, uz veliki broj okupljenih Nišlija.

Foto:gp018

Javna predškolska ustanova „Pčelica“ ima 28 gradskih vrtića koji brinu o više od 6.000 dece.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde