Naslovna Kultura “Melodia sentimental” 8. juna u veliloj sali NKC-a

“Melodia sentimental” 8. juna u veliloj sali NKC-a

0
PODELI

Niški kulturni centar vas poziva na koncert Dua „Dolčeca“ – Melodia sentimental, koji će se održati 8. juna od 20 sati u Velikoj sali Niškog kulturnog centra.

Duo Dolčeca nastao je 2007. god. kao rezultat saradnje soprana Anite Ferlež-Eraković i pijanistkinje Slobodanke Pajić. Srećno odabran naziv dua govori o skladu i harmoniji dveju umetnica koje misle, dišu i muziciraju kao jedno, bojeći i dočaravajući notni tekst ličnim emocijama, zasnovanim na ljupkosti, umilnosti i senzualnosti.

Slobodanka Pajić, foto:NKC

Repertoar dua Dolčeca čine lied, zatim solo pesme domaćih kompozitora iz doba romantizma, kompozicije savremenih autora, ali i najlepše i najpopularnije arije operske literature.

Nizom koncerata duo Dolčeca već se predstavio publici širom Srbije, Slovenije i S. Makedonije čime je dao i snažan kreativni impuls scenama klasične muzike u ovim sredinama. Originalan muzički izraz, iskren doživljaj i interpretativnu sugestivnost dua Dolčeca sa neskrivenim simpatijama pozdravila je i publika, koja je pozitivno ocenila njihove dosadašnje nastupe.
Na programu koncerta će se naći popularne pesme i arije Pučinija, Rosinija, Donicetija, Dvoržaka i mnogih drugih značajnih kompozitora.

Кarte za koncert se mogu kupiti po ceni od 500 i 300 dinara za đake studente i penzionere, svakog radnog dana u Кnjižari „Branko Miljković“ na Bulevaru dr. Zorana Đinđića (preko puta UКC-a), kao i u holu NКC-a, pred sam početak koncerta.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde