Naslovna Kultura Prva kolonija karikaturista i likovnih umetnika u čast Ace Blatnika

Prva kolonija karikaturista i likovnih umetnika u čast Ace Blatnika

0
PODELI

U čast Ace Blatnika prva kolonija karikaturista i likovnih umetnika održava se od 5. do 7. juna u prostorijama FROSA, pored Nišave, kod Vrežinskog bazena.

FROS je romska organizacija osnovaca, srednjoškolaca i studenata.

Ovo je prva zvanična kolonija umetnika karikaturista i likovnih umetnika u Nišu u čast našeg najboljeg karikaturiste i umetnika Ace Blatnika. Ova kolonija od ove godine održavaće se i svake naredne. Došli su nam gosti iz cele Srbije, najbolji slikari i karikaturisti, ljudi koji imaju svoj “pečat i ličnu kartu”, ali pre svega Acini prijatelji. Sve što se bude slikalo, poklonićemo u humanitarne svrhe, školama i ustanovama, javnim objektima, onima kojima treba kako bi sve ovo ostalo kao jedna lepa uspomena“, kazao je Neša Saitović, poznatiji kao Neša Saita na čiju je inicijativu i pokrenuta kolonija.

Neša Saitović, foto:gp018

Saitović se zahvalio i predsednicima gradskih opština, Palilule i Panteleja, Nataši Stanković i Bati Vučković koji su pomogli u organizaciji.

Umetnici danas slikaju, a šta će se da naslikaju ili karikaturisti nacrtaju, ne znam“, kaže i dodaje da su se odazvali ljudi, veliki Acini prijatelji koji imaju čak osamdeset godina i koji su prošli kilometre kako bi dali svoj doprinos”.

Foto:gp018

Aleksandar Blatnik, poznati jugoslovenski i srpski karikaturista rođen u Zaječaru 1944. godine, a ceo radni vek proveo je u niškom Zavodu za zaštitu spomenika kulture. Aca Blatnik bio je i slikar, grafičar i dizajner sa preko 400 grupnih izložbi u zemlji i svetu i 30 samostalnih izložbi u galerijama Srbije.
Nosilac je preko 80 prestižnih priznanja i nagrade ULUPUDS-a za životno delo.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde