Naslovna Društvo Makedonsko književno veče u utorak 6. juna na Filozofskom fakultetu

Makedonsko književno veče u utorak 6. juna na Filozofskom fakultetu

0
PODELI

Udruženje građana makedonske nacionalne manjine Nišavskog okruga „Vardar” Niš, u saradnji sa Filozofskim fakultetom u Nišu i Nacionalnim savetom Makedonaca u Srbiji organizuje i realizuje “Makedonsko književno veče” u utorak 06. 06. 2023. g, od 18:00 č, na Filozofskom fakultetu u velikoj sali broj 434.

Кnjiževno veče se organizuje povodom 36. godina postojanja lektorata za makedonski jezik na Filozofskom fakultetu u Nišu i Dana makedonskog jezika.

Na književno veče učestvovaće: profesorka sa Filozofskog fakulteta u Nišu Danijela Кostadinović, lektor makedonskog jezika na Filozofskom fakultetu u Nišu Monika Ilkova, profesor Ozren Simjanovski direktor Novinsko izdavačke ustanove “Makedonski informativni centar” Pančevo, strani makedonista profesorka Nadežda Lainović Stojanović i predsednik Udruženja Makedonaca “Vardar” Niš Blage Petruševski.

U umetničkom delu nastupiće profesorka Anita Ferlež Eraković, učenica Dana Zdravković iz OŠ Кarađorđe u G. Matejevcu i studenti sa Filozofskog fakulteta u Nišu.
U toku večeri profesorka Nadežda Lainović Stojanović, Udruženju Makedonaca “Vardar” Niš i Filozofskom fakultetu doniraće knjige na makedonskom jeziku, koje su joj ostale u zaostavštinu od svog pokojnog supruga profesora Miroljuba Stojanovića, koji je bio član Društva pisaca Makedonije, počasni profesor Univerziteta Кiril i Metodija u Skoplju, predavao je makedonsku i srpsku književnost 20-tog veka i autor mnogih naučnih radova i nosilac brojnih priznanja.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde