Naslovna Društvo Krenulo uređenje romskog naselja na Stočnom trgu

Krenulo uređenje romskog naselja na Stočnom trgu

0
PODELI

Prilikom obilaska naselja Stočni trg, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski se je sa svojim saradnicima upoznala sa problemima žitelja tog naselja. Ona je tada obećala da će problemi meštana biti uskoro rešeni.

Danas je krenulo ispunjenje tog obećanja, sečom topola, koje su ugrožavale stambene objekte. Nakon toga će biti postavljena i ulična rasveta.

Zahvaljujemo se gradonačelnici Dragani Sotirovski, direktorima i radnicima javnih preduzeća. koji učestvuju u ovim akcija, na trudu i angažovanju i izuzetnoj saradnji sa predstavnicima Nacionalnog saveta Roma oko svih pitanja romske zajednice“, rekao je meštanin tog naselja.

Inače, u ovom naselju se nalazi Jevrejsko groblje, koje je odlukom Vlade Srbije proglašeno znamenitim mestom. Međutim, trećina tog kompleksa je zaklonjena romskim naseljem, koje je tu niklo nelegalno.

Gradonačelnica je tom prilikom Romima, koji su se tu naselili, ponudila priliku da svoje nelegalne kuće zamene stanovima, koji bi bili izgrađeni za njih.

Gradska stambena agencija je već napravila projekat za ovo naselje, a naredni korak bi bio obezbeđivanje finansija za gradnju, uz očekivanu pomoć Evropske unije.

Dolazak do konačnog rešenja se još ne nazire, a do tada je Grad odlučio da meštanima tog naselja poboljša uslove za život.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde