Naslovna Društvo Zdravković: Očekujemo završetak radova na zgradi terminala u avgustu

Zdravković: Očekujemo završetak radova na zgradi terminala u avgustu

0
PODELI
Aerodrom foto: GP018

Danas je povodom gradske slave Sveti car Konstantin i carica Jelena priređen koktel u Oficirskom domu. Ovaj dan obeležava i aerodrom „Konstantin Veliki“, koji je i dobio naziv po zaštitniku Niša. Direktor „Aerodroma Srbije“, kome pripada niški aerodrom, čestitao je slavu svim građanima Niša i naveo je da su radovi na zgradi terminala pri kraju.

Naš aerodrom „Konstantin Veliki“ takođe obeležava ovaj veliki dan i u duhu gradske slave čestitam svim građanima Niša slavu. U ovom trenutku je u toku jedna od najvećih investicija, a to je izgradnja terminalne zgrade. Trenutno se vrše završni radovi na fasadi novog objekta, unutrašnje instalacije se razvode, rade se još neki unutrašnji radovi i očekujemo da avgusta budu završeni građevinski radovi“, rekao je Mihajlo Zdravković.

Mihajlo Zdravković,foto:gp018

Prethodno su iz „Aerodroma Srbije“ najavili da je zgrada terminala trebalo da bude potpuno završena do aprila ove godine. Po završetku gradnje nove zgrade, trebalo bi da počne rekonstrukcija postojeće. Međutim, postoji mogućnost da se postojeća zgrada sruši i izgradi potpuno nova.

Moram da kažem da smo tokom izrade projekta za izgradnju terminalne zgrade naišli na neke neočekivane okolnosti, u smislu statike i energetske efikasnosti, tako da još uvek sa projektantima razmatramo mogućnost nastavka projekta u onom smeru, u kom smo ga mi predvideli, a to je rekonstrukcija. Moram da kažem da u ovom trenutku postoji opcija da se ide u izmenu građevinske dozvole i da se u potpunosti ovaj objekat sruši a izradi novi deo na mestu postojećeg. O tome ćemo doneti odluku u naredne dve do tri nedelje, u zavisnosti od toga šta kaže struka“, dodao je Zdravković.

U novu terminalnu zgradu na niškom aerodromu, čija je izgradnja u toku, biće uloženo ukupno 11 miliona evra, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da su dobijene građevinske dozvole za novi kontrolni toranj na tom aerodromu, kao i za rekonstrukciju piste.

Vesić je rekao da je dobijena i građevinska dozvola za rekonstrukciju piste aerodroma u Nišu koja je, kako kaže, odavno zrela za rekonstrukciju.

Direktor „Aerodroma Srbije“ pohvalio se rezultatom da su maj i april bili rekordni meseci po broju putnika. Dodao je da ima novih linija i da od danas Nišlije mogu da putuju do Krfa. Niški aerodrom nudi 57 čarter letova ove letnje sezone, plus 13 redovnih letova i tri sezonske destinacije.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde