Naslovna Društvo Manifestacija „Plesom do znanja i zdravlja“ okupila gotovo četiri hiljade mališana

Manifestacija „Plesom do znanja i zdravlja“ okupila gotovo četiri hiljade mališana

0
PODELI
Manifestacija „Plesom do znanja i zdravlja“ foto: GP018

Na stadionu „Čair“ u Nišu danas je održana tradicionalna manifestacija „Plesom do znanja i zdravlja“, u organizaciji JPU „Pčelica“ Niš. Događaj se organizuje u sklopu programa gradske slave Svetog cara Konstantina i carice Jelene.

Gotovo četiri hiljade dece predškolskog uzrasta zaplesalo je na terenu „Čaira“, ove godine obučene u pastelne boje, uz veliki broj okupljenih Nišlija.

Direktorka JPU „Pčelica“ Svetlana Mitić izjavila je da ovim plesom šalju poruku mira i ljubavi i sa željom da pokažu da je „ljubav jedino što može da bude inspiracija za mališane i za odrasle“.

Svetlana Mitić foto: GP018

„Ove godine šaljemo poruku ljubavi, mira, prijateljstva, tolerancije i poruku svevišnjeg drugarstva na ovom uzrastu. Danas na stadionu „Čair“ pleše čak 3.830 mališana iz 20 vrtića JPU „Pčelica“. Ovde su deca i manjih uzrasta i naši predškolci. Želimo da pokažemo svetu da je Niš najlepši grad na planeti“, rekla je Svetlana Mitić.

Ona je dodala da su se deca sa svojim vaspitačima i stručnim saradnicima pripremala mesec dana za ovaj nastup.

Za ovu manifestaciju je angažovano 380 vaspitača, 100 medicinskih tehničara i 10-ak stručnih saradnika JPU „Pčelica“. Deca su plesala na 11 pesama.

Saobraćaj u okolini „Čaira“ će biti potpuno obustavljen do 13 časova.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde