Naslovna Društvo GO MEDIJANA: Usvojen završni račun za prošlu i prvi rebalans za ovu...

GO MEDIJANA: Usvojen završni račun za prošlu i prvi rebalans za ovu godinu

0
PODELI

Održana je 17. Sednica Skupštine Gradske opštine Medijana, na kojoj su odbornici usvojili Predlog odluke o završnom računu budžeta za 2022. godinu, i razmatrali Izveštaj o izvršenju budžeta za period januar-decembar 2022. godine.

Кako je naglasio predsednik opštine Nebojša Кocić, u prošloj godini akcenat je stavljen na socijalna davanja i razne vrste pomoći graćanima, očuvanje tradicije i pronatalitetnu politiku.

Trudili smo se da uz raspoložive resurse radimo u najboljem interesu svih građana Medijane i Grada Niša i nadam se da smo u tome uspeli. I tokom 2022. godine bili smo organizatori mnogih manifestacija, sastanaka, prijema građana, akcija u organizaciji ili suorganizaciji GO Medijana. Imajući u vidu interesovanje i podršku građana Medijane i Niša za sve što smo radili, možemo da kažemo da smo bili uspešni u tome – rekao je Кocić i dodao da je opština u prošloj godini ostvarila suficit od 7.811.378,39 dinara i realizaciju budžeta od 85,63%.

Nebojša Kocić, foto:gp018

Na sednici je razmatran i usvojen Predlog odluke o prvoj izmeni i dopuni Odluke o budžetu Gradske opštine Medijana za 2023. godinu, u okviru kojeg su skinuta sredstva za nabavku novih podzemnih kontejnera u iznosu od 12,4 miliona dinara a zadržana pozicija za njihovo održavanje.

Кako je pojašnjeno na sednici, dosta je kontejnera koje treba popraviti, kako bi služili svrsi, što je u ovom trenutku potrebnije. Opština je od Grada dobila sredstva od 5,5 miliona dinara, pa je kroz rebalans bilo potrebno i ta sredstva uvesti u budžet.


Pre početka sednice odbornici su minutom ćutanja odali poštu stradalima u OŠ «Vladislav Ribnikar» u Beogradu i okolini Mladenovca.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde