Naslovna Sve vesti Niš Od sada će turistima u Nišu grad pokazivati samo lokalni vodiči

Od sada će turistima u Nišu grad pokazivati samo lokalni vodiči

0
PODELI
Kineski turisti u poseti Nišu sa gradonačelnicom i većnicom foto; GP018

Lokalni turistički vodiči iz Niša uputili su Gradu pismo gde traže da turističke grupe preuzimaju niški vodiči, kako bi što bolje predstavili grad. Gradonačelnica Niša je odgovorila da će taj problem biti rešen što pre, jer je turistička sezona već uveliko krenula.

Sotirovski i turisti foto; GP018

„Zahvaljujući jednom propratnom pismu od naših lokalnih turističkih vodiča, uvideli smo trenutni problem. Moraćemo da poradimo i da nađemo zakonsku osnovu za jednu odluku na nivou Grada da turističke grupe preuzimaju naši lokalni vodiči, kako bi bolje predstavili grad, naravno i zaradili novac, a istovremeno poštovali neke međunarodne standarde, jer naše turističke grupe, koje odu u bilo koju drugu zemlju, tamo ih preuzima lokalni vodič. To ćemo uraditi što pre i to je naša obaveza, jer nam je uveliko počela turistička sezona“, poručuje gradonačelnica Dragana Sotirovski.

Ona je dodala da je važno da se u gradu prave dobri sadržaji, kako bi turisti imali šta da vide i prenesu drugima, jer se reklama od usta od usta pokazala kao najbolja.

Centar Niša foto; GP018

Povodom gradske slave glavni trg je dobio drugačiji izgled. Radnici „Mediane“ su novim cvetnim aranžmanima ulepšali centar grada tokom slave, koji će ostati i nakon toga.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde