Naslovna Sve vesti Niš DŠK “OSNOVAC” OSVAJAČ KUPA SRBIJE

DŠK “OSNOVAC” OSVAJAČ KUPA SRBIJE

0
PODELI

U organizaciji Šahovskog saveza Srbije održan je 2. Festival Šahovskog saveza Srbije, koji se igrao od 16. do 21. maja u Paraćinu.

U okviru Festivala održane su četiri posebne manifestacije, po dve u ekipnoj i dve u pojedinačnoj konkurenciji: 9. Kup Svetozar Gligorić za muškarce, 9. Kup Svetozar Gligorić za žene, 2. Pojedinačno prvenstvo Srbije u ubrzanom šahu i 2. Pojedinačno prvenstvo Srbije u brzopoteznom šahu.

Dečiji šahovski klub “OSNOVAC” iz Niša, aktuelni ekipni VICEŠAMPION SRBIJE u ženskoj seniorskoj konkurenciji i jedini šahovski superligaš Južne Srbije, učestvovao je na takmičenju 9. KUP “SVETOZARA GLIGORIĆA” ZA ŽENE, na kome je ubedljivo osvojio PRVO MESTO i TITULU POBEDNIKA KUPA SRBIJE – prvu titulu pobednika Kupa države u istoriji niškog šaha, dugoj 91. godinu.


Izveštaj Šahovskog saveza Srbije sa 9. Kupa “Svetozar Gligorić” 2023 možete pročitati na sajtu Šahovskog saveza Srbije u tekstu pod nazivom PEHARI JUGOVIĆU I OSNOVCU, a takođe i na zvaničnoj facebook stranici Šahovskog saveza Srbije

Ekipa DŠK “OSNOVAC”, koja je nastupila u sastavu internacionalni majstor Julija Osmak, ženski FIDE majstor Sofija Pogorelski, ženski velemajstor Ana Benderać i ženski majstorski kandidat Jelena Stevanović na putu do pobedničkog pehara u prva četiri kola ostvarila je sve 4 pobede maksimalnim rezultatom 3-0, što je uz nerešen rezultat u poslednjem kolu bilo dovoljno da se kolo pre kraja takmičenja OSVOJI TROFEJ POBEDNIKA 9. KUPA SRBIJE ZA ŽENE “SVETOZAR GLIGORIĆ” 2023!!


Ovim rezultatom ispisali smo još jednu lepu stranicu u istoriji niškog ekipnog šaha, dugoj 91. godinu, donevši prvi pehar pobednika Kupa Srbije u NIŠ!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde